REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
REKLAMA
REKLAMA

Nuo oficialaus komentaro RUSADA vykdantysis direktorius susilaikė.

Rusijos žiniasklaida, remdamasi interneto svetaine "Vedomosti", penktadienį informavo, kad šios šalies plaukimo žvaigždės Julijos Jefimovos dopingo testas, paimtas spalio mėnesį - buvo teigiamas.

REKLAMA

Mėginys buvo paimtas taip vadinamo "nevaržybiniu" laikotarpiu, kai sportininkė ruošėsi lapkričio-gruodžio mėnesiais vykusios varžyboms trumpajame baseine (25 m ilgio).

Pagrindinė lietuvės Rūtos Meilutytės varžovė J.Jefimova įtariama vartojant uždraustą preparatą dehidroepiandrosteroną.

Plaukikė jau parašė pasiaiškinimą, kuriame prisipažino vartojusi papildus, kuriuose galėjo būti vienas iš aktyvių biologinių priedų.

Dopongo "B" mėginys dar nėra tikrintas, tačiau specialistai įtaria, kad J.Jefimovai nepavyks išvengti dvejų metų diskvalifikacijos.

REKLAMA
REKLAMA

"Nė vienas antidopingo teisės subjektas šio įvykio negali komentuoti. Bet kokia informacija, vykstan tyrimui, yra konfidenciali. Tai, kas šiuo metu plačiai aptarinėjama spaudoje ir informacinėse priemonėse - ši informacija, geriausiu atveju, pasklido iš nepatikimo šaltinio. Dėl to mes ir nekomentuojame panašių gandų", - "sport-express" žurnalistui atsakė Nikita Kamajevas, paprašytas pakomentuoti apie anksčiau minėtą informaciją susijusią su teigiamu plaukikės dopingo testu.

Gruodžio mėnesį Danijoje vykusiame Europos plaukimo čempionato trumpame (25 m ilgio) baseine moterų 50 m rungties krūtine finale Senojo žemyno, pasaulio bei olimpinė čempionė 16-metė Rūta Meilutytė tenkinosi sidabro medaliu vos 0,06 sekundės nusileidusi rusei Julijai Jefimovai.

Lietuvė šiose pirmenybėse be minėto sidabro medalio laimėjo ir du aukščiausius apdovanojimus - 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje bei 100 m nuotolyje krūtine.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Į Lietuvą grįžusi R. Meilutytė: jei žinia apie J. Jefimovą ir dopingą tiesa, apmaudu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų