REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsiausia pasaulyje smuikininkė 35 metų Vanessa Mae įvykdė Sočio žiemos olimpinių žaidynių kvalifikaciją ir pasirengusi startuoti. Britė kalnų slidinėjimo slalomo rungtyje ketina atstovauti Tailandui, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

Tailando olimpinis komitetas patvirtino, kad Vanessa Mae įvykdė kvalifikacinį normatyvą. „Turime patvirtinimą telefonu ir laukiame oficialaus rašto“, - teigė komiteto atstovas Tassanai Mukkawichitas.

REKLAMA

Pasaulio taurės varžybose smuikininkė dar nestartavo, nes joks Tailando slidininkas nepatenka tarp pasaulio pajėgiausių 500. Bilietą į Sočį jai pavyko gauti per žemyno FIS varžybas, kur reikia surinkti tam tikrą taškų skaičių. Smuikininkei tai pavyko.

Startuoti žiemos olimpiadoje – didžioji Vanessos Mae svajonė. Kad prasibrautų į olimpines žaidynes ji netgi vieneriems metams padėjo smuiką į šoną. Viename interviu ji kalbėjo: „Startuoti olimpiadoje – mano svajonė. Parodysiu viską, ką galiu geriausia.“

O kaipgi britė startuoja po Tailando vėliava? „Esu britė, tačiau startuoti už savo šalį neturiu jokių šansų. Mano tėvas yra tailandietis ir dėl to man pavyko apsivilkti šios šalies sportinę aprangą“, - teigė ji. Sočyje Mae prie starto linijos stos su tėvo pavarde – Vanessa Vanakorn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų