REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Geriausios 2013 m. Lietuvos sportininkės Rūtos Meilutytės tėvas Saulius Meilutis į šventinį sportininkų apdovanojimų vakarą sporto, pramogų ir verslo centre „Forum Palace“ atvažiavo su visa šeima. Visi labai džiaugėsi gražiu vakaru, dideliu Rūtos pripažinimu.

REKLAMA
REKLAMA

Plaukikės šeimą sujaudino Prezidento Valdo Adamkaus atsiųstas laiškas iškilmių dalyviams, kuriame jis teigė: „Išskirtinis mano sveikinimas visuomenės pripažintai geriausiai 2013 m. sportininkei Rūtai Meilutytei. Rūta, didžiuojuosi tavimi“.

REKLAMA

Rūta – vėl geriausia Lietuvos metų sportininkė. Tikriausiai, šios pozicijos ji neužleis dar ilgai?

Nenoriu spekuliuoti, galima tikėtis daug ko, tačiau Lietuvoje yra daug puikių sportininkų ir be Rūtos. Nežinau, kaip bus toliau.

Rūta, atrodo, jau apsiprato su visais titulais, gal todėl per vakarą jos veide nebuvo didelių emocijų, kai ji lipo ant scenos pasiimti dar vieną trofėjų?

Rūta labai jaudinosi, turėjo rūpesčių, kurie jai neleido atsipalaiduoti.

Kaip reaguojate į rusės Julijos Jefimovos dopingo skandalą?

Niekaip nereaguoju. Kol nėra galutinių rezultatų komentuoti būtų nerimta. Tačiau, jeigu tai pasitvirtintų, - būtų nesportiška.

REKLAMA
REKLAMA

Kada su dukra grįšite į Plimutą?

Pirmadienį. Tačiau su Rūta skrendame ne į Plimutą, o į Italiją, Veroną. Tenai turime susitikimą su plaukimo inventoriaus gamintojos bendrovės „Arena‘ vadovais. Bus testuojami nauji plaukikų kostiumai, jų pristatyme Rūta dalyvaus su kita plaukimo čempione vengre Katinka Hosszu, po to vyks foto sesija.

Kaip prabėgo tos kelios dienos Lietuvoje?

Vos tik Rūta penktadienį grįžo į namus, jos jau laukė treniruotė. Po jos – įprastinis režimas, vakarienė ir poilsis. Geriausiųjų Lietuvos sportininkų apdovanojimų dieną ji nusifilmavo viename iš klipų nacionaliniam diktantui, kurį organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, o po to pradėjo rengtis iškilmingam vakarui. Kiekviena mergina nori gražiai atrodyti, penkių minučių pasirengimui tikrai neužtenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rūta per šventiniam vakarui pasipuošė suknele, kurią, ko gero, pirkosi Plimute?

Ji manęs to jau nelabai klausia. Viską daro pati. Žinau viena: Rūta mėgsta gražiai, skoningai ir madingai rengtis. Manau, kad tą daro visas šiuolaikinis jaunimas.

Kaip galvojate, ar Rūtos neišmuša iš ritmo įvairūs kvietimai: vieną dieną ji, žiūrėk, televizijoje, kitą – labdaringame vakare, trečią – žaidžia krepšinį ...

Šiaip ji nemėgsta savęs viešinti, į viską reaguoja santūriai. Rūta nenori susireikšminti, blaškytis. Ji gyvenime ypač santūri, išskyrus ... plaukimo baseiną.

REKLAMA

Kaip dabar gyvuoja Rūtos Meilutytės fondas?

Po fondo organizuoto plaukimo šeimų varžybų Rūtos taurei laimėti, dar tiktai sumuojame veiklos balansą. Ateityje tikiuosi fondo veikla bus aktyvesnė. Kitais metais, be abejo, vėl organizuosime šeimų plaukimo estafečių varžybas. O ar pavyks iki to dar kažką surengti, priklausys nuo lėšų, fondo galimybių.

Per plaukimo šeimų turnyrą pats prisipažinote, kad savo komandą „nutempėte žemyn“, ar padarėte išvadas?

O kaipgi! Mėgstu visą sportą, o ypač plaukimą. Dabar Plimute lankau plaukimo baseiną. Mėgstamiausia rungtis ir distancija – estafetė 4x50 m, o kai pasiekiu geresnę formą – ir estafetė 4x100 m, tačiau tai būna labai retai ir tas buvo labai seniai.

REKLAMA

Po šeimų plaukimo varžybų pamačiau, kad būtent plaukimui reikia skirti daugiau dėmesio. Tą aš ir darau, atrodo, kad pamažu reikės ilginti distancijas (šypsosi). Žiūriu savo sveikatos – dar ir lengvai pabėgioju, nes mano amžiuje ir atsižvelgiant į mano kompleksiją, svorį, daug nepribėgiosi, pakiloju štangą.

Ar plaukiojate kartu su Rūta?

Ne, kartu su visais žmonėmis. Lankau tą patį baseiną, kuriame plaukioja Rūta. Dar vis aktyvi ir mano mama, Rūtos močiutė, kuri yra didelė sveikos gyvensenos propaguotoja. Ji namie mankštinasi, atlieka kažkokius gydomuosius pratimus, o tai laikai, kai pati aktyviai bėgiodavo, jau praėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai dabar Rūta tapo garsenybe, tikriausiai, ir darbų, rūpesčių jums pagausėjo?

Darbų užtenka – kai ir anksčiau, rūpinuosi Rūtos buitimi, esu ir jos patarėjas bei reikalų tvarkytojas. Dukra rimtų darbų negali tvarkyti, nes yra nepilnametė. O kadangi esu labai griežtas, tai kiti vargsta su manimi, kurie nori visus reikalus tvarkyti labai greitai ir paprastai (šypsosi... )

Rūta įvairiuose pasaulio karštuose jau turi daug gerbėjų, gal jau ir širdies draugas atsirado?

Ne, ji kol kas nėra linkusi į rimtesnes draugystes. Turi keletą gerų draugų plaukikų ir su jais smagiai leidžia laisvalaikį.

 

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų