REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuvažiavome 3500 kilometrų Australijos keliais, žvyrkeliais ir bekelėmis. Pamatėme tikrąjį australiškąjį „outback“, važiavome žvyrkeliais, iš greičio su su „Wagon“ tipo automobiliu lakstėme per upelius kertančius kelią, pasitikome raudonus ir geltonus saulėlydžius kalnų fone, 3 dienas buvome be ryšio „Flinders Ranges“, pamatėme „Great Ocean Road“, 12 apaštalų, valgėme steikus firminiame vietiniame Portland miestelyje prie vandenyno, ir žavėjomės vietinės kalbinės kultūros ypatumais, rašo kelionių tinklalapis makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Su automobiliu įveikėme Kosciuškos nacionalinį parką važiuodami ir pro Tado Kosciuškos viršukalnę. Matėme snieguotas viršūnes šalia, kartu su vieninteliu Australijoje slidinėjimo kurortu. Trumpam sustoję kalnuose sutikome itin nuodingą gyvatę šliaužiančia šalia kelio, pamatėme Australijos sostinę Kanbera ir jos parlamentą. Aplankėme jungtinių tautų vėliavas, monetų kalyklą, parkus ir „War Memorial“ muziejų. Matėme didžiules moksleivių išleistuves Kanberoje su Ford Mustang GT. Na o savaitgalį po kelionės aplankiau apie 200 tūkstančių žmonių Australijoje sutraukusi 2 dienų didžiausią muzikos festivalį – STEREOSONIC 2013. Ir milijonas kitų nuotykių… Kur geriau ir įdomiau – San Franciske ar Sidnėjuje, skersai JAV ar aplink Australiją?

REKLAMA

Be abejonės Sidnėjus yra saugesnis, švaresnis ir ramesnis miestas. O San Franciske yra daugiau judėjimo. Tiesa, veiklos kiekiu ir renginių skaičiumi abu miestai yra maždaug vienodi. Skiriasi žmonių požiūris į darbą. Skiriasi ir požiūris į laisvalaikį – jeigu JAV per dažnos ar per ilgos atostogos nėra sveikintinos, tai čia, Australijoje, žmonės vasarą nenusiteikę labai rimtai dirbti. Tad, nors Sidnėjuje praleidau kol kas per mažai laiko, kad galėčiau nuspręsti tiksliai, atsakymas šiuo metu būtų toks – gyvenimo harmonijai yra būtina gyventi beveik pusę metų San Franciske, beveik pusę metų Sidnėjuje, ir bent mėnesį laiko per metus praleisti Lietuvoje. Na, o į klausimą – kur įdomiau keliauti ar per JAV, ar aplink Australiją, atsakysiu taip – per JAV antrą sykį vargu ar keliaučiau, net ir kiek kitu maršrutu. O apie Australiją keliaučiau ir antrą sykį. Australija yra tai, ko norisi dar ir dar. Kelionė per JAV – įdomi keliaujant pirmą sykį, bet antrą sykį tiesiog skrisčiau į tam tikrą miestą. Galbūt dėl to kaltos kengūros ir koalos…

REKLAMA
REKLAMA

12 dienų aplink Australiją kelionės kaina

Neišlaidaujant kelionės kainos yra maždaug tokios: Bilietai – 2000 AUD* Išlaidos kelionėje per 12 dienų (nakvynė+maistas+pirkiniai+kuras) – 2000 AUD Automobilio pirkimas – 1500-2500 AUD.

* Bilietai čia yra su persėdimais ir kelione autobusu, o tada lėktuvu iš Vilniaus į Adelaidę ir atgal iš Sidnėjaus į Vilnių (skrendant savaitės viduryje). Investuoti reikia bent 6000 dolerių (apie 15 tūkstančių litų), norint 2 savaites pakeliauti aplink Australiją ir perkant taupų automobilį. Tačiau, jeigu automobilis nesuges ir nereikės palikti jo kelyje, jį sėkmingai pardavus, automobilio kaštai pasidengs. Tad, 12 dienų kelionės kaina – tik apie 4000 AUD (apie 10 tūkst. litų). Valgant smėlį (aš valgiau gerą sveiką maistą) ir miegant tik automobilyje, turbūt įmanoma kelionės išlaidas sumažinti nuo 2000 AUD iki 1000 AUD. Tuomet kelionės bendra kaina taptų jau tik 3000 AUD (apie 7500 Lt). O perkant bilietus į Australiją iš Londono ir ne sezono metu, galima sutaupyti ir sumažinti kelionės kainą iki maždaug 1800-2000 AUD (apie 4500-5000 Lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O jeigu pasidalinsite kuro, įvažiavimo į nacionalinius parkus ir kelių mokesčių kainas su 3-4 draugais, tai bendra kelionės kaina nukris net ir iki 500 AUD, kas yra apie 1250 Lt, įveikiant apie 4000 km Australijoje. Tai va už tiek „teoriškai“ įmanoma pakeliauti Australijoje pora savaičių.

Kadangi Australijoje gyvenau jau kurį laiką, bilietų kainos į šio roadtrip‘o išlaidas neįskaičiavau, maistą pirkau sveiką – „Woolworths“, „Coles“ ir panašiose parduotuvėse –   nakvojome kempinguose ir hosteliuose, na o mašiną pardaviau už netgi 100 AUD didesnę nei pirkimo kainą, tad kelionės išlaidos galutiniame rezultate viso gavosi apie 2000 AUD (~5000 Lt). Na o jeigu įtraukčiau ir savo lėktuvo bilietų kainą, tai jie man irgi ne taip ir pigiai atsiėjo – apie 4000 AUD už pirmyn-atgal maršrutą – tokia didelė kaina yra, kadangi keliavau maršrutu Vilnius -> Varšuva -> Ciurichas -> San Franciskas -> Havajai -> Sidnėjus -> Adelaidė -> Sidnėjus -> Havajai -> San Franciskas -> Majamis -> Paryžius -> Varšuva -> Vilnius. Tad sąžiningai skaičiuojant, pilnos kelionės išlaidos man gavosi apie 6000 AUD, kas yra apie 15 tūkst. litų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų