REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį pagal Mėnulio kalendorių baigėsi Gyvatės ir prasidėjo Medinio arklio metai, per kuriuos, fengšui žinovų teigimu, pasaulyje kils daugiau konfliktų, nelaimių, rekordinių karščių ir ekonominių problemų Azijoje.

Susipeš japonai ir kinai

Prasidedant Arklio metams Honkongo fengšui ekspertai tvirtina, kad naujieji metai, kurie pagal Mėnulio kalendorių prasidėjo vakar, bus tarsi nirtus arklys, nes apims ir įnoringą ugnies elementą. „Tai bus Medinio arklio metai, o medis yra labai degus, tad bus daug skandalų, konfliktų, sprogimų ir ginčų“, – sakė fengšui meistras Alionas Yeo.

A.Yeo sako, kad kitų metų konfliktai apims daugelį sričių – pradedant diplomatine įtampa ir baigiant ginkluotomis kovomis, ypač – pirmą, ketvirtą ir septintą Mėnulio metų mėnesiais: vasarį, gegužę ir rugpjūtį. „Labiausiai tikėtina, kad karas gali kilti dėl Diaoju salų“, – sakė A.Yeo. Jis galvoje turėjo didelę įtampą, tvyrančią tarp Japonijos ir Kinijos dėl japonų kontroliuojamų salelių, kurias japonai vadina Senkaku.

Praėjusiais Medinio arklio metais – 1954-aisiais – JAV ir buvusi Sovietų Sąjunga išbandė atomines bombas, įvyko Dien Bien Phu mūšis, nulėmęs prancūzų pajėgų pralaimėjimą Vietname. Fengšui yra svarbu daugelyje Azijos regionų. Žmonės prie šios harmoningos gyvensenos doktrinos derina savo gyvenimą ir net biurų bei namų remontą, kad prisišauktų kuo didesnę sėkmę ir turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Gamtos kataklizmai

Kinų ateities spėjimo sistemos, tokios kaip fengšui, yra grindžiamos senovės filosofija ir tikėjimu, kad įvykius lemia kintanti pusiausvyra tarp penkių Visatą sudarančių elementų: metalo, medžio, vandens, ugnies ir žemės. Mėnulio kalendorius yra pagrįstas Mėnulio ciklais ir iš kinų folkloro paėmė 12 gyvūnų pavadinimus kiekvieniems pasikartojančio 12 metų ciklo metams. Arklio metai tame cikle yra septinti.

REKLAMA

Fengšui meistras Chow Hon-mingas mano, kad JAV ir Europos ekonomikos atsigaus, o tokios šalys kaip Singapūras, Indonezija, Tailandas, Indija ir Pakistanas pajus neigiamą poveikį. „Vakarų ekonomikos aiškiai pagerės, bet Rytų šalys patirs sunkumų, jų ekonomikos augimas net gali sulėtėti“, – sakė jis.

Chow Hon-mingas mano, kad tai bus sudėtingi metai JAV prezidentui Barackui Obamai, kuris yra gimęs Jaučio metais (1961-aisiais). „Jis gali pasielgti neapdairiai, gali susidurti su kliūtimis, besiverždamas pro politinę biurokratiją“, – pranašavo fengšui meistras. Dėl ugnies elemento poveikio ateinančiais metais bus rekordinių karščių ir gamtinių katastrofų, tvirtina pranašautojai. „Bus didesnė ugnikalnių išsiveržimų ir žemės drebėjimų tikimybė, nes žemės elementą dirgins ugnies gausa“, – pasakojo ateities spėjėjas Cheng Chi-hangas. Pasak jo, nuo tokių nelaimių ypač gali kentėti Japonija, Indonezija ir Kinija.

REKLAMA
REKLAMA

J.Bieberio nesėkmės

Žmogaus ateitis, laikantis fengšui, spėjama pagal tikslią jo gimimo datą ir laiką, atsižvelgiant į sąsajas su visais elementais. Problemų persekiojama kanadiečių popmuzikos žvaigždė Justino Bieberio gyvenime šie metai bus negatyvumo etapas, sakė A.Yeo. „Kartais jis negalės kontroliuoti savęs“, – tvirtino fengšui meistras. 19-metis J.Bieberis praėjusią savaitę buvo apkaltintas vairavimu apsvaigus, nes policija jį sugavo dalyvaujantį automobilių traukos lenktynėse Majami Biče. Teigiama, kad jis buvo išgėręs alkoholio ir parūkęs marihuanos.

Tarp Arklio metais gimusių įžymybių yra boksininkas Manny Pacquiao, aktorė Halle Berry, Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir velionis Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Nelsonas Mandela, kuris iš kalėjimo buvo paleistas taip pat Arklio metais – 1990-aisiais. Dešimtys tūkstančių tikinčiųjų Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių išvakarėse Honkongo Vong Tai Sino šventykloje uždegė smilkalų lazdeles ir meldė sėkmės bei laimės. Šioje buvusioje britų kolonijoje taip pat vyksta populiarios žirgų lenktynės. Vasario 2-ąją čia įvyks Kinų naujųjų metų lenktynės.

Miestas Naujuosius metus sutiks 23 minučių fejerverkais šeštadienį. Organizatoriai sakė, kad danguje dukart bus išrašytas žodis pergalė.

Pagal naujienų tarnybų Xinxua, BBC, CNN ir „La Figaro“ informaciją parengė VL žurnalistas Marius Eidukonis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų