REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vasario 7 dieną 20.14 val. Maskvos laiku pagrindiniame Sočio stadione prasidės Sočio žiemos olimpinių žaidynių atidarymas. Anot žiūrovų, sekmadienį mačiusių generalinę repeticiją, renginys žada būti ryškus ir beprecedentis pagal šalies dydį, rašo newsru.com.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo liudininkai, be baleto ir automobilių pramonės pavyzdžių olimpiados atidarymas neįsivaizduojamas. „Tikiuosi, kad mačiau ne viską ir liko dar neįtikėtinų staigmenų, kurios bus parodytos finiše. Tai, ką mačiau, man labai patiko. Gyvai tai gražiau ir daugiau azarto“, – pasakojo repeticijos dalyvė.

REKLAMA

Rusijos federacijos rinktinė veikiausiai stadione pasirodys t.A.T.u. merginoms atliekant dainą „Mūsų nepavys“. Anot liudininkas, per šią dainą į viršų pašoks visas 40 tūkst. vietų stadionas. Repeticijoje „Tatu“ atlikėjų nebuvo, tačiau vasario 7 dieną merginos dainuos gyvai, tikino sirgalė. Rusijos olimpiečių vaidmenį per generalinę repeticiją atliko savanoriai.

Tarptautinio olimpinio komiteto atstovai aukštai įvertino atidarymo ceremoniją – tikina, kad rusai organizuoja nuostabų šou. Pirmosios žiemos olimpiados varžybos startuos jau vasario 6 dieną, atidarymo ceremonija vyks po dienos, o iškilmingas uždarymas planuojamas vasario 23 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

„Sočyje viskas parengta, kad vyktų geriausia istorijoje olimpiada. Lankėme olimpinius kaimelius, bendravome su sportininkais ir neabejojame, kad viskas bus aukščiausiu lygmeniu“, – teigė Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas.

„Visi objektai šiuolaikiniai, patikrinti testų, aukštos kokybės ir sudaro geriausias sąlygas sportininkams. Pagrindinis privalumas – sportininkai gyvena arti olimpinių renginių vietų – 80 proc. dalyvių gali atsikelti iš lovos ir pėsčiomis pasiekti varžybų vietą. To dar nemačiau nė vienose olimpinėse žaidynėse. Sportininkams tai patiks“, – pridūrė TOK vadovas.

Sočio olimpiadoje dalyvaus rekordinis olimpinių komitetų skaičius, o 75 tūkst. televizijos transliacijos valandų matys žiūrovai iš daugiau nei 200 pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų