REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietryčių Sicilija: ką pamatyti, ką aplankyti?

Jau kovo mėnesį pradedami tiesioginiai skrydžiai iš Kauno į pietryčių Sicilijoje esantį Komiso miestą. Nors ir pats Komisas yra vienas iš barokinių Sicilijos miestų, atkurtų po didžiojo žemės drebėjimo 17 a. pabaigoje ir gali pasigirti įspūdingais istoriniais statiniais, tačiau dauguma keliautojų nepraleidžia progos pasidairyti po apylinkes, kuriose apstu istorinių vietovių, rašo kelioniumanija.lt. Komisas įsikūręs pačioje Sicilietiškojo baroko, arba Noto slėnio (Valle di Noto) širdyje, tad aplinkui apstu dailių barokinių miestų, pavyzdžiui, Ragūza, Modika, Ispika, Noto, nedidelių miestukų, tokių kaip Chiaramonte Gulfi. Taip pat netoliese įsitaisę ir pakrantės miesteliai ir kurortai, pavyzdžiui, Pozzalo, Scicli, Gela. 

REKLAMA
REKLAMA

Ragūza Ragūza (it. Ragusa), kaip ir kiti Noto slėnio barokiniai miestai, buvo sugriauta ir atstatyta po 1693 m. žemės drebėjimo. Šį miestą sudaro dvi dalys – Aukštutinis miestas (Ragusa Superiore) ir Ibla. Ragūzoje saugoma 18 Unesco architektūros paminklų – didžioji dauguma jų yra Ibloje, kurioje vinguriuoja siaurų gatvelių labirintai. Bene žymiausias Ragūzos pastatas – įspūdingoji Duomo di San Giorgio katedra. Vis tik, mieste yra ir daugiau dailių bažnyčių. Ragūzos senamiestį ir Aukštutinį miestą jungia Salita Commendatore pasažas. Ragūzoje taip pat įsikūręs Archeologijos muziejus, verta aplankyti Giardino Ibleo parką, esantį senamiestyje. Atstumas nuo Komiso iki Ragūzos – 17 km.

REKLAMA

Modika Modika (it. Modica) – gražus Pietų Sicilijos miestas, kerintis savo istorine atmosfera. Miestas įsikūręs ant stataus šlaito ir yra skirstomas į dvi dalis – Modica Alta ir Modica Bassa (Aukštoji ir Žemoji Modika). Žymiausias statinys Modikoje – Chiesa di San Giorgio bažnyčia – Aukštutinio miesto rokoko stiliaus pažiba. Modika taip pat garsėja savo šokolado gamybos tradicijomis, kurios puoselėjamos nuo 16 a. Atstumas nuo Komiso iki Modikos – 34 km. 

REKLAMA
REKLAMA

 

Noto Noto – bene žymiausias barokinis miestas Sicilijoje. Visas slėnis su jame įsikūrusiais Unesco saugomais barokiniais miestais yra pavadintas Noto vardu – Val di Noto. Noto miesto pasididžiavimas – San Nikolo katedra, tačiau pasivaikščioję po barokinį 18 a. senamiestį išvysite ir daugiau dailių bažnyčių ir kitų pastatų. Atstumas nuo Komiso iki Noto – 68 km. 

Sirakūzai

Dailiame pusiasalyje įsikūrę Sirakūzai (it. Siracusa) kadaise buvo svarbus Viduržemio jūros uostas ir vienas iš gražiausių graikų miestų. Sirakūzų senamiestis įsikūręs Ortigijos saloje ir yra saugomas UNESCO (kartu su netoliese esančiu Pantalikos nekropoliu). Sirakūzuose, kuriuos įkūrė korintiečiai 8 a.pr.Kr., apstu istorinių įžymybių. Antikinio miesto griuvėsių, liudijančių apie buvusią Sirakūzų didybę, galima aptikti Neapolio archeologiniame parke, kuris yra už kelių kilometrų nuo senamiesčio. Čia stūkso didžiausio Sicilijos saloje antikinio teatro griuvėsiai ir vilioja paslaptinga ola – Dionizo ausis. Atstumas nuo Komiso iki Sirakūzų – 113 km

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Katanija Rytinėje Sicilijos pakrantėje, Etnos ugnikalnio šešėlyje, įsikūrusi Katanija. Miestą įkūrė graikai 7 a.pr.Kr., tačiau ne kartą jis buvo sugriautas, užlietas lava, užpiltas vulkano pelenais ir vėl atstatytas. Katanijos miesto simbolis – Fontana dell'Elefante, arba Dramblio fontanas. Nepraleiskite progos įsigyti šviežios žuvies ir jūros gėrybių kas rytą (darbo dienomis) greta Katedros aikštės susirenkančiame žuvies turguje. Katanijoje taip pat išlikę nemažai Antikos laikų statinių griuvėsių – Odeonas, Romėnų amfiteatras ir kt. Atstumas nuo Komiso iki Katanijos – 97 km.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų