REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žiūriu į savo sudarkytą atvaizdą. Mano dešinė ranka laiko ginklą, kuris tinkamas žaisti rusišką ruletę‘, – tokią tiesą savo autobiografinėje knygoje „Beauty and the Beatings“ atskleidžia Erika Santos.

„Žiūriu į savo sudarkytą atvaizdą. Mano dešinė ranka laiko ginklą, kuris tinkamas žaisti rusišką ruletę‘, – tokią tiesą savo autobiografinėje knygoje „Beauty and the Beatings“ atskleidžia Erika Santos.

REKLAMA

Ši daili moteris turėjo viską: sėkmingą verslą, šešis vaikus ir vyrą. Tačiau netinkamas pasirinkimas jos gyvenimą apvertė aukštyn kojomis. Pamilusi kitą žmogų ji išsiskyrė su vyru ir kartu su šešiais vaikais iškeliavo pas naująją meilę.

Knygos anonse E. Santos atskleidžia, kad netrukus pamatė kitą mylimojo pusę – kontroliuojančią, žiaurią ir kupiną agresijos. Suvokusi, koks pavojus gresia jai ir jos atžaloms, žinoma moteris susipakavo daiktus ir kartu su vaikais paliko mylimąjį.

Naujoji knyga – apie smurtą šeimoje

Dėl šios priežasties prieš porą metų E. Santos atsidūrė smurtą patyrusių moterų prieglaudoje. Į paprasčiausią sąsiuvinį ji ėmė rašyti savo mintis bei išgyvenimus. Taip atsirado ir naujoji jos knyga „Beauty and the Beatings“.

REKLAMA
REKLAMA

„Knygą parašiau per porą savaičių, tačiau ją išleisti pavyko per metus. Čia išlietos mano mintys, mano išgyvenimai. Smurtą patyrusių moterų prieglaudoje daugeliui savo kolegių padėjau atgauti pozityvumą bei viltį gyventi. Mano entuziazmas judėti į priekį, motyvacija nepasiduoti ir pavyzdys, kaip galima žengti į priekį net turint šešis vaikus svetimoje šalyje ir neturint pinigų motyvuodavo kitus, todėl visi mane ragino parašyti knygą“, – priežastis, kurios ją įkvėpė parašyti autobiografiją vardijo E. Santos.

REKLAMA

Ji tikisi, kad ši knyga padės smurtą šeimoje patyrusioms aukoms. E. Santos pripažįsta, jog anksčiau neturėjo pakankamai informacijos, kad galėtų apsiginti nuo smurtaujančio vyro, todėl tikisi, kad ši knyga galės pagelbėti kitoms moterims.

„Dalinuosi savo pačios patirtimi, kad suteikčiau postūmį apsisprendimo link. Jei aš, turėdama šešis vaikus, gyvendama skolintoje mašinoje ir turėdama 5 dolerius kišenėje, galėjau tai padaryti, tai ir jūs galite“, – kitas moteris bandė įkvėpti E. Santos.

Sunki patirtis žinomą moterį išmokė svarbių gyvenimo pamokų. Savo likimo draugėms ji pataria nelaukti, netylėti, o ieškoti pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia imtis veiksmo. Jei smurtą patiriančios moterys nežino, ką joms daryti, patariu pasikalbėti su artimu žmogumi arba paskambinti į artimiausią moteris ginančią organizaciją. Be to, galite parašyti ir man adresu www.beautybeatings.com. Garantuoju, kad šios moterys sulauks pagalbos ir gaus reikalingos informacijos“, – ragino E. Santos.

Meilė apakino

Smurtą šeimoje patyrusi moteris teigia, kad meilė ją apakino. Stiprūs jausmai mylimam žmogui ją vertė jaustis laimingą, todėl nesugebėjo suprasti, kad kažkas tiems santykiams yra ne taip.

„Anksčiau skraidžiojau padebesiais. Bet taip buvo tik mūsų santykių pradžioje. Įsimylėjau iki ausų ir nebeatskyriau, kur laimė, o kur kančia. Jaučiausi tarsi užhipnotizuota. Kai jį palikau, supratau, kad visa tai buvo tik iliuzija, sukurta jo solidžių žodžių ir pažadų“, – asmeninėmis gyvenimo detalėmis pasidalijo garsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Santos teigia, kad dabar ji ir šeši jos vaikai yra laimingi. Patirti likimo smūgiai ją užgrūdino. Nuo šiol ji bus akylesnė ir neužmegs tokių žalingų santykių.

„Netraumuosiu vaikų. Jie yra daug pažeidžiamesni tokiais atvejais, nei galima įsivaizduoti“, – prisipažino E. Santos.

Daug gyvenimo smūgių patyrusi moteris džiaugiasi savo pasiekimais ir tikisi, kad jos autobiografija bus naudinga smurtą patyrusioms moterims. Ji neketina sustoti ir ateityje planuoja išleisti dar dvi knygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų