REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Du broliai iš Šiaulių rajono, įtariami organizavę didelių kiekių iš Latvijos įmonių įsigyto lenkiško cukraus realizavimą Šiaurės Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šešėlinę prekybą galimai organizavusius ir daugiau nei 200 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) į valstybės biudžetą nesumokėjusius brolius teismas leido suimti dviem ir vienam mėnesiui.

REKLAMA

Prekės be dokumentų

FNTT Šiaulių apygardos valdyba kartu su Šiaulių apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Įtariama, kad jau anksčiau su teisėsauga reikalų turėję broliai per 2013 metus šešėlyje realizavo apie 400 tonų cukraus, gavo daugiau nei milijoną litų nelegalių pajamų ir į biudžetą nesumokėjo daugiau nei 200 tūkstančių litų PVM.

REKLAMA
REKLAMA

FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai atskleidė šešėlinę nusikalstamą schemą, kai lenkiškos kilmės cukrus be buhalterinės apskaitos dokumentų buvo įsigyjamas iš Latvijos įmonių.

Cukrus į Lietuvą buvo gabenamas vilkikais. Vairuotojai turėdavo krovinio gabenimo dokumentus, tačiau, atvykus į galutinį tašką, dokumentai būdavo sunaikinami ir nepakliūdavo į buhalterinę apskaitą. Cukrus buvo laikomas keliuose sandėliuose Šiaulių rajone arba įtariamųjų namuose. Nelegalus cukrus būdavo parduodamas Šiaulių, Panevėžio, Telšių ir Klaipėdos regionuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasta cukraus ir nelegalaus alkoholio

Vykdant ikiteisminį tyrimą buvo atliktos 24 kratos, kurių metu rasti tyrimui reikšmingi buhalteriniai dokumentai, užrašai, kompiuteriai, paimta 50 tūkstančių litų grynaisiais, kurie, kaip įtariama, gauti iš nusikalstamos veiklos.

Taip pat rasta 46 tonos cukraus, iš kurių 20-iai tonų įmonė neturėjo įsigijimo dokumentų.

Įmonės kasoje suskaičiavus grynųjų pinigų likutį, nustatytas beveik 700 tūkstančių litų trūkumas.

Aiškinamasi, kur galėjo būti panaudoti minėti pinigai. Vienas iš įtariamųjų šiuo metu baigia įsirengti statomą namą. Įtariama, kad namo statybai buvo naudojamos lėšos, gautos iš šešėlinės prekybos cukrumi, todėl atliekamas tyrimas dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo.

Vieno iš nelegalaus cukraus prekeivio namuose kratų metų buvo rasta apie 200 litrų naminės degtinės. Patalpų savininkas mėgino sunaikinti įkalčius – išpylė dalį naminės degtinės. Incidentą užfiksavo ir tiria iškviesti Šiaulių AVPK pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų