REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maistas, žadinantis aistrą

Nuo senų senovės, kuomet žmonėms stengėsi sužadinti gyvybines jėgas, padidinti moterų vaisingumą, iki šių dienų, kuomet pats seksualumas (ir, žinoma, seksas) savaime tapo vertybe, buvo naudojama begalė afrodizinių priemonių. Nemažai maisto produktų yra įvardijami kaip afrodiziakai. Braškės, austrės, šokoladas – šiuos žinome visi. Bet yra ir kitų.

REKLAMA
REKLAMA

Anyžius

Šis prieskoninį augalą ypač vertino senovės Romos legionieriai, sakydami, kad anyžių kvapas ir skonis ypač jaudrina. Pasirodo, kariai neklydo: anyžių sėklose gausu medžiagų, stimuliuojančių estrogeno gamybą. Anyžiai normalizuoja lytinių liaukų veiklą, teigiamai veikia reprodukcinę funkciją. Be to, anyžiai malšina menstruacijų skausmus bei silpnina PMS.

REKLAMA

Arbūzai

Kadangi šios uogos minkštime gausu citrulino, arbūzai stimuliuoja apatinės kūno dalies kraujotaką. Suvalgius arbūzo citrulinas virsta argininu – aminorūgštimi, kuri kaip ir viagra teigiamai veikia širdį ir visą kraujotakos sistemą, plečia kraujagysles.

Kedrų riešutai

Šiuose riešutuose ypač gausu cinko, vieno pagrindinių mineralų, atsakingų už potenciją ir spermos gamybą. Dėl baltymų gausos kedrų riešutai teigiamai veikia hormonų balansą organizme. kad būtų pastebimas efektas, kedrų riešutų saują su šaukštu medaus rekomenduojama vartoti kasdien tris dienas iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA

Muskato riešutas

Tai, kad muskato riešutas žadina aistras, pagrįsta ir moksliniais tyrimais. Tiesa, jie buvo atlikti su pelėmis. Graužikai, paskanavę šio riešuto, poravosi 2 kartus aktyviau. Tiesa, medikai perspėja būti budriems, mat gausiai vartojamas šis prieskonis neigiamai veikia psichiką.

Alijošių sultys

Alijošių sultyse yra antikūnų, vadinamųjų T-ląstelių, kurios stimuliuoja imunitetą, subalansuoja hormonų sistemą, o kartu ir didina libido. Medžiagos, esančios šiose sultyse, pagerina kraujo pritekėjimą į dubens organus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų