REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nedarykite kelių darbų vienu metu

Nedarykite kelių darbų vienu metu

REKLAMA

Pažvelkite į savo kompiuterio ekraną ir suskaičiuokite, kiek naršyklių arba skirtingų interneto puslapių esate atsidarę. Taip, dauguma iš mūsų „šokinėjam“ nuo elektroninio pašto į „Facebook‘ą“, atsakinėjam į skambučius, dar su kažkuo kalbamės akis į akį. Ir visada galvojame, kad taip mūsų darbas tampa efektyvesnis. Tačiau tai tik saviapgaulė – iš tikrųjų mes tokiu būdu iššvaistome daugybę laiko ir energijos. Atlikti daugybę užduočių vienu metu – kompiuterio užduotis, ne mūsų. Beje, mėgstantys apkrauti save daugybe užduočių vienu metu galop praranda gebėjimą susikaupti, kai to labiausiai reikia.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikinėkite užduotis vieną po kitos

Jei kalbate telefonu, tai ir kalbėkite, skirkite visą savo dėmesį pašnekovui. Jei esate susirinkime, tai jame ir būkite, slaptai nebandykite tikrinti elektroninio pašto. Paskirkite tam valandžiukę, o vėliau atlikinėkite kitas užduotis. Netrukus pastebėsite, kad padarote kur kas daugiau. Ir svarbiausia – jaučiatės daug laimingesni, negu atlikdami keletą užduočių vienu metu, kai jūsų dėmesys klajoja ir bandymai sudėlioti viską į savas vietas prideda papildomo streso.

REKLAMA

Darykite pertraukėles

Meditacija ne tik padeda labiau sutelkti dėmesį, bet apskritai pagerina savijautą. Ir tikrai nebūtina keturias valandas sėdėti sukryžiavus kojas, kad pasiektumėte rezultatų. Rekomenduojama periodiškai daryti trumpas pertraukėles. Vietoj nervingo barbenimo pirštais į stalą kol jūsų kompiuteris persikrauna pabandykite įsiklausyti į savo kvėpavimą, keletą minučių stebėkite, kaip įkvepiate ir iškvepiate orą. Vairuodami išjunkite radiją ir tiesiog jauskite vairą savo rankose. Eidami kur nors palikite telefoną kišenėje ir pabandykite išgirsti savo žingsnius, pajusti, kaip juda jūsų kojos.

REKLAMA
REKLAMA

Neskubėkite priimti sprendimų

Kaip elgiatės, jei jums reikia išspręsti problemą? Susikviečiate kolegas ir bandote jų pagalba rasti išeitį? Ar kaip apsėstas lakstote iš vieno biuro kampo į kitą, bandydami kaip nors „pagimdyti“ sprendimą? Tačiau niekas taip nepagelbės, kaip neišspręsto klausimo atidėjimas. Būtent tai gali pažadinti kūrybiškumą ir netikėtą sprendimą. Taigi jei susidūrėte su problema, pabandykite užsiimti kažkuo kitu, nebūtinai tai turi būti meditacija, tačiau kažkas malonaus ir atpalaiduojančio, atitraukiančio jūsų dėmesį. Paprastai geriausios idėjos ateina tuomet, kai leidžiate sau atsipalaiduoti, jaučiatės patogiai.

Parengta pagal abcnews.go.com

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų