REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudikų užsakymu atlikta Lietuvos verslininkų apsauga parodė, kad smulkusis verslas prasčiausiai rūpinasi savo automobilių parko draudimu, kiek daugiau dėmesio tam skiria vidutinės įmonės. Labiausiai automobilius saugo stambiosios įmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus verslininkų, kurie iš jų yra apdraudę turimą automobilių parką kasko draudimu, paaiškėjo, kad maždaug 6 iš 10 smulkiųjų ir vidutinių verslininkų yra tai padarę. Stambių įmonių atstovų tarpe kasko draudimą yra pasirinkę beveik visi (9 iš 10 apklaustųjų). Tik apie 12 proc. stambių įmonių ryžtasi nedrausti automobilių.

REKLAMA

„Kasko draudimu mašiną apsaugo kiek daugiau nei pusė smulkaus verslo atstovų. Deja, neapsidraudusiems verslininkams nuostolius dėl apgadinto automobilio tenka dengti iš įmonės kišenės. Smulkiai įmonei tai - gerokai didesne našta“, - teigia „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas.

Jis pabrėžė, kad labiausiai automobilius Lietuvoje saugo prekybos įmonės - 75 proc. iš jų draudžia mašinas kasko draudimu. Vos mažiau automobilių parku rūpinasi statybos bendrovės - 70 proc. Paslaugų srityje kasko renkasi 60 proc. įmonių, ir tik pusė (52 proc.) gamybos verslo linksta apsisaugoti nuo galimų nuostolių, sudaužius ar apgadinus automobilį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų