REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nors popiežius Pranciškus gali sujaudinti minias ir turi ištikimų pasekėjų visame pasaulyje, tačiau pontifikas tvirtina, kad tikrai nėra „supermenas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Man nepatinka ... popiežiaus Pranciškaus mitologizavimas“, – sakė jis interviu, kurį paskelbė Italijos dienraštis „Corriere della Sera“, minintis pirmąsias jo pontifikato metines.

REKLAMA

„Popiežiaus vaizdavimas kaip tam tikro supermeno, superžvaigždės, atrodo įžeidžiantis, – sakė jis. – Popiežius yra žmogus, kuris juokiasi, kuris verkia, kuris gerai miega ir turi draugų, kaip ir visi kiti. Normalus žmogus“.

Švelnia šypsena ir užkrečiančia energija žavintis 77-erių pontifikas nuo praėjusio kovo, kai buvo išrinktas Katalikų Bažnyčios vadovu, surinko daugiau nei 12 mln. pasekėjų tinkle „Twitter“ ir jo žinutės platinamos net labiau nei JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos).

REKLAMA
REKLAMA

Popiežiaus Pranciškaus atvaizdas sausį pasirodė ant žurnalo „Rolling Stone“ viršelio. Pontifikas jame buvo giriamas už savo laisvesnį stilių ir mažiau griežtą nei jo pirmtakų poziciją tokiais opiais klausimais kaip homoseksualumas.

Sausio mėnesį ant vienos sienos Romoje grafiti meistrai nupiešė Pranciškaus paveikslą, kuriame jis kaip supermenas skrieja oru, o jo baltas apsiaustas plaikstosi jam už nugaros. Šio paveikslo nuotrauką Vatikanas išplatino „Twitter“.

Pontifikas skrieja oru į priekį ištiesta ranka, o kitoje laiko jo skiriamuoju ženklu tapusį juodą krepšį su užrašu „Valores“ (Vertybės).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę popiežius Pranciškus už savo pastangas perskirstyti pasaulio turtus buvo paminėtas kaip favoritas tarp 278 kandidatų Nobelio taikos premijai gauti.

Iš kuklios šeimos kilęs ir pirmuoju ne iš Europos kilusiu popiežiumi per beveik 1300 metų tapęs argentinietis pernai buvo paskelbtas žurnalo „Time“ metų žmogumi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų