REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Planšetinių kompiuterių rinka nebeaugs tokiais veržliais tempais kaip iki šiol, o jų pigimo dinamika ims lėtėti, prognozuoja rinkos tyrimų bendrovės IDC analitikai.

REKLAMA
REKLAMA

Jie prognozuoja, kad 2014 m. pasaulinės planšetinių kompiuterių, įskaitant hibridinius modelius, galinčius tapti nešiojamaisiais kompiuteriais, tiekimo apimtys pasieks 260,9 mln. vienetų. Tai 19,4 proc. mažiau, nei praėjusiais metais. 2013 m. planšečių metinės tiekimo apimtys buvo išaugusios 51,6 proc.

REKLAMA

Planšečių rinkos augimo lėtėjimą analitikai aiškina vykstančiu šios rinkos prisotinimu, kainų stabilizacija ir pigiųjų „no name“ modelių pardavimo apimčių mažėjimu. IDC analitikai mano, kad vidutinė planšetinio kompiuterio kaina 2014 m. pabaigoje nukris vos 3,6 proc., tuo tarpu kai 2013 m. ji buvo sumažėjusi 14,6 proc., o 2012 m. - 18,3 proc.

Prognozuojama, kad planšetės pigs lėčiau dėl dviejų priežasčių. Pirma, vartotojai vis dažniau rinksis brangesnius funkcionalesnius modelius, antra, didės planšečių paklausa korporatyviniame sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų