REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manoma, kad kai kurie maisto produktai, įprastai vadinami afrodiziakais, stiprina seksualinį potraukį. Nors moksliškai neįrodyta, kad tai tiesa, galite pastebėti, kad vien pasiūlymas paskanauti šių produktų yra kaip gundymo priemonė.

REKLAMA
REKLAMA

Austrės afrodiziakais laikomos nuo senų laikų. Pasak legendos, tuzinus jų kas rytą suvalgydavo Kazanova. Nepaisant to, kad dauguma mokslininkų laiko austrių poveikį grynai psichologiniu, nereikėtų visiškai jo nuvertinti. Trumpai tariant – daugelis sako, kad austrės jiems primena lyties organus.

REKLAMA

Kokosas taip pat laikomas seksualinio potraukio stiprintoju, ypač Karibuose. Tyrimai rodo, kad kokosas turi apsčiai medžiagų, skatinančių testosterono veiklą.

Trumai, brangūs valgomieji grybai, gamina androstenolį – muskusinį feromoną, kuris randamas šernų seilėse. Tai paaiškina, kodėl šie grybai jaudina kiaules. O kaip su žmonėmis? Greičiausiai tai mados ir prestižo reikalas – trumus gana sudėtinga auginti ir jų kaina didelė.

REKLAMA
REKLAMA

Durijus yra populiarus Pietryčių Azijoje medžių vaisius. Laikomas afrodiziaku Indonezijoje – jo gerbėjai tikina, kad „kai prisirpę durijai krinta žemyn, sijonėliai kyla aukštyn!“ Galbūt ryšitės pasiūlyti nedidelį kiekį šio gardėsio partneriui – durijaus kvapas ir skonis mažai skiriasi nuo pūvančių šiukšlių.

„Ispaniška muselė“ – kartūs, šlykštaus skonio milteliai, gaunami sumalus pastipusius tarakonus. Jei vien šis faktas neatvėsins jūsų noro išbandyti tai su savo simpatija, turėkite galvoje, kad šios priemonės vartojimas sukelia priapizmą (ilgalaikę skausmingą erekciją) ir gali pakenkti inkstams ir netgi baigtis mirtimi. Nepaisant to, ją ištisus amžius pildavo į gėrimus kaip geriausią priemonę, skirtą atsipalaiduoti prieš orgijas. Dabar ji uždrausta beveik visose šalyse, o tai, ką perkate, greičiausiai tėra aitriosios paprikos miltelių kapsulės.

Kiti afrodiziakais laikomi maisto produktai: Gražgarstės, laminarijos, moliuskai, artišokai, šokoladas, svogūnai, vėžlių kiaušiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų