REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vykintas Pugačiauskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Sirija skelbia, kad tarp joje nužudytų samdinių iš užsienio yra ir vienas atvykėlis iš Lietuvos. Minėdamas trečiąsias sukilimo Sirijoje metines, jos ambasadorius Jungtinėse Tautose apkaltino Vakarus ilgai rėmus sukilėlius. Šalyje žuvo per 130 tūkst. žmonių ir apie 9 mln. turėjo bėgti.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie vadinamieji „tarptautiniai teroristai“ nužudė tūkstančius nekaltų Sirijos žmonių, tūkstančius sužeidė. Jie save vadina džihadžiais. Bet jie tokie nėra. Jie yra nusikaltėliai, samdiniai, susirinkę iš 83-jų pasaulio šalių.

REKLAMA

Jūsų žiniai, kai kurie iš šių teroristų, žuvusių Sirijoje, atvyko iš Burkina Faso, kai kurie iš Naujosios Zelandijos. Vienas atvyko iš Lietuvos“, – kalbėjo Sirijos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Basharas Ja‘afaris.

VSD praneša, kad informaciją dar tikrina.

„Iš tikrųjų ši informacija nėra patikrinta ir tikra. VSD ją tikrina savo kanalais. Dalykas tas, kad ir Lietuvoje yra žmonių, vadinamųjų konvertitų, atsivertusių į islamą. Jie gali keliauti po ES ir kitas šalis. Niekas negali garantuoti, kad Lietuvos piliečio nebuvo Sirijoje. Tačiau šią informaciją reikia patvirtinti“, – sakė Valstybės saugumo departamento atstovas spaudai Vytautas Makauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų