REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Emmene prasidėjo Olandijos motokroso čempionatas, kuriame startavo tiek lietuviai, tiek mūsų kaimynai latviai ir estai. Lietuvos sportininkams tai buvo pirmos oficialios motokroso varžybos šiemet, tad tai buvo puiki proga pamatyti, kas per žiemą atliko puikų darbą ruošdamiesi šiam sezonui, o kam sekėsi ne taip gerai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Emmene startavo visos pagrindinės klasės – 85 kub. cm (vaikai nuo 11 iki 14 metų), 125 kub. cm. (vaikai nuo 14 iki 16 metų), MX2 (250 kub. cm. nuo 16 iki 24 metų), MX1 (450 kub. cm. motociklai, nuo 16 metų).

REKLAMA

Varžybos pasižymėjo dalyvių gausa visose klasėse, išskyrus MX1, kuri nebuvo tokia gausi. MX2 klasėje susirinko nemažai Pasaulio čempionate važiuojančių sportininkų kaip Glen Coldenhoff, Petar Petrov, Romain Febvre, Aleksandr Tonkov, Harri Kullas ir kiti. Šioje klasėje startavo ir perspektyviausias mūsų motokroso sportininkas Arminas Jasikonis. Šiemet tiek motociklą, tiek komandą pakeitęs 16-metis anykštėnas visą žiemą praleido Ispanijoje bei Belgijoje besiruošdamas šiam sezonui su savo naująją komanda Steel Mustang Racing Team.

REKLAMA
REKLAMA

Arminas su savo naujuoju KTM 250 SX-F motociklu pasirodė tikrai neblogai – pirmajame važiavime finišavo 11-as, antrajame – 10-as ir bendroje įskaitoje užėmė aukštą 8-ąją vietą iš 47-ių startavusių sportininkų. Sportininkas teigė, kad pirmomis varžybomis liko patenkintas:

„Rezultatas nėra blogas, patekau į dešimtuką. Geriau pasirodyti sutrukdė prasti startai. Pirmajame važiavime startavau 27-as, antrajame 24-as, tad abu važiavimus teko „suvalgyti daug smėlio“ bei skintis kelią pro daug lėtesnių sportininkų, kas kainavo nemažai jėgų. Visgi tempas labai nekrito, nes fiziškai jaučiuosi tikrai neblogai pasiruošęs, už ką esu dėkingas treneriui Linui Šiaučiūnui. Aišku, man tai buvo tik pirmos varžybos naujai ruoštu varžybiniu KTM motociklu, iki tol važiavau tik treniruotėms skirtais motociklais, tad dar reikia truputį ir prie motociklo priprasti. Tikiuosi, ilgainiui pavyks pagerinti startus, tuomet ir finišuoti galima aukščiau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Armino klasėje nugalėjo Glenn Coldenhoff, antras liko Romain Febvre, trečias Aleksandr Tonkov. Latvis Roberts Justs finišavo 10-as, o estas Karel Kutsar – 21-as.

85 kub. cm. klasė taip pat pasižymėjo dalyvių gausa – viso į varžybas susirinko 50 sportininkų. Arnas Milevičius šioje klasėje pirmajame važiavime liko 26-as, antrajame 30-as ir bendroje įskaitoje liko liko 33-ias. Nojus Gasiūnas tik praeitais metais pirmą kartą sėdęs ant 85 kub. cm. motociklo pirmajam važiavimui nesusikvalifikavo, o antrajame finišavo iškart po Arno – 31-as. Bendroje įskaitoje Nojus liko 41-as. Šioje klasėje nugalėjo Sander Agard- Michelsen, antras liko Rick Elzinga, o trečias Roan Van de Moosdijk.

REKLAMA

125 kub. cm. Klasėje sau lygių neturėjo jaunasis olandas Davy Poojtes, atstovaujantis KTM gamyklinę komandą. Davy įtikinamai nugalęjo abiejuose važiavimuose ir dar kartą įrodė, kad šiuo metu yra talentingiausias jaunasis europietis motokrose. Antras liko Bas Vaessen, o trečią vietą užėmė Ivan Baranov.

MX1 klasė nebuvo tokia gausi ir nesulaukė daug žymių sportininkų. Dauguma buvo vietiniai olandai, o nugalėjo Marc de Reuver, antras liko Mike Kras, trečias – Ceriel Klein Kromhof. Aukštą ketvirtą vietą užėmė latvis Augusts Justs.

Marius Ramanauskas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų