REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija finansuos dar 50 vaikų dienos centrų papildomai paskelbto finansavimo konkurso dėka. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija tam skyrė 800 tūkst. litų. Pasak ministrės A. Pabedinskienės, gerai parengtų projektų skaičius viršijo lūkesčius, - buvo tikėtasi, kad papildomai gali būti finansuota apie 30 projektų. Dar su 171 vaikų dienos centru, 2013 metais laimėjusiu konkursą dėl finansavimo ir gaunančiu dalinį finansavimą per SADM projektus, sutartys šiais metais pratęstos, taigi, sudarytos sąlygos teikti paslaugas nenutraukiant veiklos. Jų veiklos finansavimui 2014 m. skirta 7 mln. 315 tūkst. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma pratęsti sutartis su tinkamai veiklą vykdžiusiais projektų vykdytojais ir 2015-aisiais. Šis sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į organizacijų, dirbančių šioje srityje, siūlymus, kadangi jautrioje rizikos šeimų vaikų priežiūros srityje labai svarbu užtikrinti galimybės tęstinei veiklai. Tai padės siekti vaikų dienos priežiūros kokybės, orientuotis į ilgalaikius darbo su vaikais ir šeimomis tikslus.

REKLAMA

Vaikų dienos centruose vaikams suteikiama galimybė ruošti pamokas, užsiimti saviraiška, kūrybine, sporto veikla, gauti maitinimą, mokoma higienos įgūdžių, savarankiškos veiklos, teikiama pagalba dienos centrus lankančių vaikų šeimoms. Vaikų dienos centrų paslaugas teikia savivaldybės, nevyriausybinės organizacijos, religinės bendruomenės.

Vaikų dienos centrų projektų rėmimo konkursas buvo organizuotas įgyvendinant Vaiko gerovės 2013–2018 metų programą ir jos įgyvendinimo priemonių plano 1.2. priemonę „Plėsti vaikų dienos centrus savivaldybėse, teikiant nestacionarias dienos socialinės priežiūros paslaugos vaikams ir šeimoms“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų