REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovita Sukackaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Verslo ginčų indeksas rodo, kad bendras verslo ginčams priskiriamų bylų skaičius Lietuvoje jau kelerius metus mažėja, tačiau ateityje advokatai prognozuoja, kad jų daugės, ypatingai su tarptautiniais partneriais, konkurencijos, įmonių ir fizinių asmenų bankroto bylų, augs skolininkų skaičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pastebima, kad pernai trečdaliu mažėjo darbo ginčų, kai šie nesutarimai iš teismų persikėlė į Darbo ginčų komisijas. Apibendrinant bylų pobūdį, pastebima, kad daugėjo bylų dėl banko indėlių, jų skaičių padidino „Snoro“ banko bankrotas, daugiau teistasi dėl vartotojų teisių gynimo ir krovinių pervežimo. Bendra pernai metų verslo ginčų suma – 152 milijonai litų.

„Lietuviai bylinėjasi triskart daugiau, palyginus bendrai su latviais ir estais. Lyginant verslo ginčus, lygiai taip pat: lietuviai maždaug 60–80 proc. daugiau turi ginčų, negu turi latviai ir estai. Sumos vyrauja labai įvairios, jei žiūrėsime apskritai verslo ginčų sumą, tai ji, lyginant nuo 2010 metų, 2013 metais yra didžiausia. Jei vienam skaičiuosime skolininkui, tai beveik 0,5 mln. viena byla – tokia ginčo vertė“, – aiškina advokatų profesinės bendrijos „Judickienė ir partneriai JUREX“ partnerė Jurgita Judickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų