REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo Seime vykstančioje baigiamojoje Pažangos forumo „Gerovės valstybės modelis – šiaurietiška patirtis ir perspektyvos Lietuvoje“ konferencijoje „Lietuvos ir Šiaurės šalių suartėjimo perspektyva: gerovės valstybės link“.

REKLAMA
REKLAMA

Kreipdamasis į forumo dalyvius, Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį, kad valstybėms susiduriant su globaliais iššūkiais, tokiais kaip nedarbas, besikeičiantys darbo rinkos poreikiai, demografiniai pokyčiai, migracijos įtaka tiek visuomenei, tiek ekonomikai, būtina ieškoti receptų, kaip susidoroti su jais ir kokius permainų žingsnius reikia žengti jau rytoj, siekiant lūkesčius labiausiai patenkinančio gerovės valstybės modelio.

REKLAMA

„Kviečiu tęsti diskusiją, ką mes visi – politikai, mokslininkai, valstybės tarnautojai, apskritai piliečiai – turime padaryti, kad Lietuvoje susikurtume savitą, lietuvišką gerovę. Tai didžiulis iššūkis, bet aš tikiu, jog bendromis jėgomis jis tikrai įveikiamas. Žvelgdami į praėjusius dešimtmečius matome, kad susitarti dėl esminių tikslų tikrai galime. Tai padarėme 1990 metų kovo 11-ąją, kai atkūrėme šalies nepriklausomybę. Lygiai taip pat sutartinai dirbome, kad 2004 metais taptume Europos Sąjungos ir NATO nariais“, – sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie Lietuvai kylančias problemas ir jų sprendimų paieškas, premjeras A. Butkevičius atkreipė dėmesį į kiekvieno asmeninį indėlį kuriant šalies gerovę.

„Dabar dažnai galima išgirsti teiginį, kad mes, lietuviai, esame individualistų visuomenė, todėl sekti šiauriečių kaimynų pavyzdžiais yra sunku arba netgi neįmanoma. Bet leiskite tam paprieštarauti ir atkreipti dėmesį, koks svarbus ir reikšmingas yra kiekvieno individo indėlis ir pastangos bendrai šalies gerovei sukurti. Kaip mūsų svečiai iš Šiaurės šalių praėjusiuose renginiuose minėjo, individualumas visuomenėje netrukdo vystyti pasitikėjimo ir bendradarbiavimo kultūrą,“– kalbėjo Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas taip pat susitiko su Šiaurės ministrų tarybos generaliniu sekretoriumi Dagfinnu Høybråtenu, su kuriuo aptarė bendradarbiavimą su Šiaurės ministrų taryba perimant Šiaurės šalių gerąją patirtį bei Šiaurės ministrų tarybos ir Baltijos šalių bendradarbiavimo klausimus. Premjeras A. Butkevičius padėkojo generaliniam sekretoriui už glaudžią partnerystę rengiant Pažangos forumą ir dalijantis Šiaurės šalių patirtimi su Lietuva. Pasak Ministro Pirmininko, tai puikus pavyzdys, kad siekiant bendro tikslo galima ne tik susikalbėti, bet ir daug nuveikti.

Forumo dalyviai, apibendrindami pusę metų trukusias diskusijas, aptarė esminius Šiaurės gerovės valstybės modelio elementus, pagrindinius ateities iššūkius, tolesnes raidos perspektyvas ir galimybes kurti gerovės valstybę Lietuvoje (informaciją apie vykusias diskusijas galite rasti čia).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų