REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiltėjant orams, jaunavedžiams vis garsiau skamba tuoktuvių varpai. Vasara – populiariausias sezonas sumainyti žiedus. Tai puiki proga pasipelnyti vestuvių fotografams, maisto tiekėjams, dizaineriams bei vedybų planuotojams.

Šiltėjant orams, jaunavedžiams vis garsiau skamba tuoktuvių varpai. Vasara – populiariausias sezonas sumainyti žiedus. Tai puiki proga pasipelnyti vestuvių fotografams, maisto tiekėjams, dizaineriams bei vedybų planuotojams.

REKLAMA

Emigrantai noriai tuokiasi gimtinėje

Kiekvieną vasarą emigrantų poros plūsta į tėvynę švęsti savo vestuvių – save parodyti ir į kitus pasižiūrėti. Įmonės „Viktorijos vestuvių“ vadovė bei žymi vedybų planuotoja Viktorija Prokofjeva teigia, kad daugiau nei pusė jos klientų – emigrantai.

„Mamos ir tetos, likusios Lietuvoje, neberengia vestuvių. Emigracija daro teigiamą įtaką – žmonės praplečia akiratį, ima labiau orientuotis į kokybę. Be to, finansinė jų padėtis geresnė, gali sau daugiau leisti“, – pasakojo moteris ir pridūrė pastebinti tendenciją, kad svečių sąrašas internacionalėja, jaunavedžiai į šventę vis dažniau pasikviečia draugų iš įvairių pasaulio šalių.

Keičiasi lietuviškų vestuvių modelis

Vidutinėse lietuvių vestuvėse būna apie penkiasdešimt svečių, vis rečiau ši šventė trunka kelias dienas. V. Prokofjeva teigė, kad šiuo metu populiaru švęsti tuoktuves tik porą valandų. „Žmonės, kurie anksčiau vestuvių būtų nešventę, dabar renkasi finansiškai patrauklų variantą – po tuoktuvių ceremonijos susirenka kamerinėje aplinkoje, išgeria po taurę šampano, truputį užkanda“, – pasakojo „Viktorijos vestuvių“ vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą prieš porą metų atkeliavo nauja tendencija – tuoktuves atšokti kokioje nors egzotiškoje šalyje. Jaunavedžiai išvyksta tik dviese arba su liudininkais. „Žinoma, pasitaiko porų, kurios gali sau leisti nuskraidinti ir keliasdešimt svečių, tačiau tai retas atvejis“, – savo praktika dalijosi vestuvių planuotoja. Moters nuomone, galbūt žmonės iš provincijos labiau linkę rengti pompastiškas tuoktuves, kad galėtų pasirodyti prieš kitus.

REKLAMA

Vasarą – teks plačiau atverti piniginę

„Viktorijos vestuvių“ komanda sulaukia nemažai elektroninių laiškų, kuriuose teigiama, kad savo jungtuvių šventei nori skirti 20 tūkst. litų. „Už tokią sumą galima surengti jaukias ir gražias vestuves. Kartais jaunavedžiai gali skirti tik 10 tūkst. litų, tada mes jiems patariame rengti vestuves žiemą arba darbo dieną. Naivu manyti, kad už tokią sumą įmanoma surengti vestuves vasarą ir dar savaitgalį“, – tikino Viktorija.

Pasak vedybų planuotojos, nė viena pora nėra linkusi išlaidauti, tačiau beveik visada 50 proc. biudžeto skiriama patalpų nuomai, maistui ir gėrimams. Pasitaiko atvejų, kai nuotakos perdėtai rūpinasi savo išvaizda jungtuvių dieną ir neadekvačiai įvertinusios finansines išgales išsinuomoja ar nusiperka suknelę už kosminę sumą.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunosios patirtis

Vilnietė Kristina prieš mažiau nei du mėnesius atšoko savo vestuves. „Kadangi šventę turėjome surengti per itin trumpą laiką, kreipėmės į vedybų planuotoją“, – pasakojo moteris. Ji patarė visiems, kas turi galimybę, pasinaudoti vedybų planuotojų paslaugomis.

„Būtent dėl to pasiruošimas vestuvėms mums nesukėlė milžiniško streso. Galėjome rūpintis asmeniniais reikalais bei nuolatiniu darbu, – teigė vilnietė ir negailėjo komplimentų vedybų planuotojams, mat jie turi visus reikiamus kontaktus ir pasiūlo įdomiausių šventės idėjų. – Labiausiai nustebino iš Vatikano gautas popiežiaus pasveikinimas. Tai buvo vedybų planuotojos idėja, kurią ji įgyvendino mums nežinant. Sveikinimas parašytas lotynų kalba. Kiek teko girdėti, ne kiekviena pora jį gauna.“ Bene svarbiausias nuotakos atributas – vestuvinė suknelė. Kristina pasirinko lietuvių dizainerio Egidijaus Rainio kurtą suknelę.

„Man buvo svarbu, kad suknelė būtų ne tik graži, bet ir patogi, kad galėčiau su ja laisvai jaustis visą dieną ir vakarą“, – teigė moteris. Taip pat neatsiejami įvaizdžio elementai – makiažas ir šukuosena. Kristina pasakojo, kad teko girdėti ne vieną atvejį, kai vestuvių dieną nuotakos lieka nepatenkintos savo atvaizdu veidrodyje, todėl ji nerizikavo ir prieš šventę atliko makiažo bei šukuosenos bandymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų