REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Evelina MALIAUSKAITĖ

Kovo 18 d. pavakarę Kukorų kaimo ribose, Saugų sen., geležinkelio bėgiai pažymėti dar viena kraupia mirtimi – buvusį ant bėgių jauną vaikiną V. J. ( gim. 1992 m.) mirtinai sužalojo šilumvežis su traukinio sąstatu. Įtariama, kad vaikinas savo noru pasiryžo tokiai kraupiai žūčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad praėjusių metų spalio 12 d. to pačio Kukorų kaimo ribose traukinys mirtinai sužalojo tarp bėgių gulėjusį 39-erių metų vyriškį. Tąkart buvo spėjama, kad neblaivus vyriškis ėjo namo, tačiau pritrūkęs jėgų užmigo tarp bėgių. Prie traukinio vairo sėdėjęs 28-erių metų mašinistas, pastebėjęs tarp bėgių gulintį žmogų, dar bandė stabdyti, panaudojo ir garsinius signalus, tačiau tai išgelbėti vyro gyvybės nepadėjo. Šįkart tie patys geležinkelio bėgiai buvo aplieti visai jauno vaikino krauju.

REKLAMA

Saugų seniūnė Anastazija Oželytė sakė, kad kaimo gyventojai kalba, jog vaikinas pats nusprendė žengti tokį lemtingą žingsnį. Seniūnė negalėjo daug papasakoti apie žuvusįjį, tačiau sakė, jog jis buvo nevedęs, vaikų taip pat neturėjo. „Ši šeima mums nėra gerai žinoma, mat jie tik neseniai atsikraustė į Saugų kaimą. Anksčiau jie gyveno Sakūčių kaime“, – sakė A. Oželytė.

Kadangi Sakūčių kaimas yra Kintų seniūnijoje, tad susisiekėme su Kintų seniūnu Antanu Kliženčiu. Seniūnas tikino žinantis apie incidentą ir šeimą gerai pažįstantis, tačiau negalėjo pasakyti, kuris vaikinas žuvo. „Šeimoje yra du broliai gimę tais pačiais metais, o jų inicialai tokie patys. Tad negaliu pasakyti, kuris tiksliai žuvo. Tačiau vienas iš brolių jau yra bandęs nusižudyti, tad galbūt būtent jis ir žuvo“, – sakė A. Kližentis. Anot seniūno, žuvusio vaikino šeima, dar kol gyveno Sakūčiuose, buvo Kintų seniūnijos socialinės rizikos šeimų sąraše. Žuvusiojo mama, anot seniūno, šiuo metu gyvena jau su trečiu vyru: su pirmuoju susilaukė dviejų, o su antruoju – trijų vaikų. „Kai žuvusiojo mama susipažino su jau trečiuoju vyru, kuris gyvena Saugose, šeima ten ir išsikėlė. Tad nieko apie juos kuris laikas neteko girdėti. Kadangi jie jau nebegyvena Kintų seniūnijoje, tad nematėme reikalo labai daug domėtis, kuris iš brolių žuvo“, – pasakojo A. Kližentis.

REKLAMA
REKLAMA

Seniūnas sakė, kad abu anksčiau minėti, tais pačiais metais gimę broliai yra ganėtinai skirtingo būdo – vienas jų judrus, veiklus, nenustygstantis vietoje, o kitas – ramesnio būdo. Pastarasis, pasak seniūno, iki pilnametystės augo Rusnės specialiojoje mokykloje. „Vaikinas maždaug prieš penkerius metus buvo bandęs nusižudyti – pjovėsi venas. Kai su juo bendraudavau, jis man pasakodavo, kad sunkiai išgyvena dėl šeimoje esančių problemų. Kol jo mama dar gyveno su antruoju vyru, namuose kildavo nemažai konfliktų – skraidydavo ir televizoriai, ir kiti daiktai, būdavo išgėrinėjama“, – pasakojo A. Kližentis. Seniūnas sakė, kad vienas iš penkių vaikų auga ir vaikų globos namuose, tad panašu, jog šeima tikrai turėjo nemenkų problemų. „Kiek tekdavo bendrauti vaikinas visada būdavo labai geranoriškas, bendraujantis tik nepakęsdavo šeimos konfliktų. Kol jis gyveno Rusnėje, jis nematė tų šeimos problemų, bet suėjus pilnametystei grįžo į šeimą ir prasidėjo tie visi negeri dalykai“, – pasakojo seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas sakė, kad mašinistai pasakojo, jog vaikinas pats padėjo galvą ant bėgių, spėjama, norėdamas nusižudyti.

Anot liudininkų, velionis dažnai kalbėdavo apie savižudybę tiek šeimoje, tiek darbe – lemtingąją dieną jis pagrasino ir savo mamai, kad nusižudysiąs. Tikėtina, jog dažnos vaikino kalbos apie savižudybę aplinkiniams jau atrodė tik kalbos. Tačiau šįkart vaikinas, įtariama, pasiryžo žengti lemtingą žingsnį ir padėjęs galvą ant traukinio bėgių pasitraukė iš gyvenimo.

Šį kraupų įvykį tiria policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų