REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Mill trasoje vyko 2-asis Olandijos motokroso čempionato etapas, kuriame startavo tiek 3 lietuviai – Arminas Jasikonis MX2 klasėje, Nojus Gasiūnas bei Arnas Milevičius 85 kub. cm. klasėje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Olandijai būdingoje smėlėtoje trasoje visi tikėjosi lengvos vietinio herojaus ir Pasaulio čempiono Jefrey Herlings triumfo MX2 klasėje, tačiau sportininkas griuvo kvalifikacijoje ir po jos pasitraukė iš varžybų pavadindamas jas pavojingomis. Visgi, kaip ir pirmajame etape, varžybose netrūko garsių sportininkų, kovojančių dėl prizinių vietų ir Pasaulio motokroso čempionate. Kartu su Arminu Jasikoniu prie starto linijos stojo Romain Febvre, Aglen Coldenhoff, Aleksandr Tonkov ir kiti. Arminas, atstovaujantis lietuvišką „Steel Mustang Racing“ komandą pirmajame važiavime buvo 11-as, antrajame finišavo 9-as ir bendroje įskaitoje užėmė 8-ąją vietą. Po dviejų etapų Arminas Olandijos čempionate užimą 9-ąją vietą, o nuo 6-tos vietos jį skiria vos pora taškų. Kaip sakė pats sportininkas, artimiausiu metu bus testuojama keletas pakeitimų motocikle, kas turėtų padėti važiuoti dar geriau:

REKLAMA

„Varžybomis esu patenkintas. Kvalifikacijoje gero rato įvažiuoti nepavyko, nes trasoje buvo daug nugriuvusių sportininkų ir teisėjai vis mojavo geltonomis vėliavomis (sportininkai privalo sulėtinti važiavimo tempą trasoje esant geltonoms vėliavoms). Pirmas važiavimas buvo vidutiniškas. Startavau 15-as, važiavimą baigiau 11-oje pozicijoje. Antrame važiavime iškart po starto patekau į griūtį ir išvažiavau vienas paskutinių. Visgi, pavyko aplenkti nemažai sportininkų ir finišavau 9-oje vietoje. Motociklas dar neveikia taip, kaip norėčiau, tačiau artimiausiu metu testuosime keletą pakeitimų, kurie turėtų leisti dar pagreitėti.“

REKLAMA
REKLAMA

MX2 klasėje nugalėjo Glen Coldenhoff, antras liko Romain Febvre, trečias jo komandos draugas Aleksandr Tonkov.

Lietuviai taip pat startavo ir 85 kub. cm. klasėje, kur Arnas Milevičius pirmajame važiavime buvo 24-as, antrajame 16-tas ir bendroje įskaitoje užėmė 21-ą vietą. Nojus Gasiūnas pirmajame važiavime buvo 27-as, antrajame 31-as ir bendroje įskaitoje užėmė 34-ą vietą. Po šių varžybų tiek Arnas, tiek Nojus grįš į Lietuvą, kur ruošis gegužės 3-4 dienomis startuosiančiam Lietuvos motokroso čempionatui, kuris vyks šalia Rokiškio miestelio esančioje Ruopiškio trasoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

85 kub.cm. klasėje nugalėjo Jago Geerts, antras liko Roan Van de Moosdijk, o trečią vietą užėmė Sander Agard- Michelsen. 125 kub.cm. klasėje ir vėl nesulaikomas buvo jaunasis talentas Davy Pootjes, antras liko Bas Vaessen, trečias – Max Engelen. MX1 klasėje triumfavo Mike Kras, antrą vietą užėmė Todd Waters, o trečią – Marc de Reuver.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų