REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik 48 proc. dirbančiųjų Lietuvoje tikina, kad jiems gyvenimui pakanka pajamų iš vieno darbo. 32 proc. turi antrą, trečią ar dar daugiau darbų, likusieji prisiduria iš nuosavo verslo, turto nuomos ar pašalpų – teigia specialistų paieškos portalo cvmarket.lt ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekam ne paslaptis, kad atlyginimai, mokami didžiajai daliai Lietuvos dirbančiųjų, tikrai nėra dideli, o kainos parduotuvėse tikrai nėra mažos. Kaip gi tuomet mūsų žmonės suduria galą su galu? - klausia cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, - Kaip parodė mūsų specialistų atliktas tyrimas, Lietuvos gyventojus daugiausiai gelbsti ne pastoviai visur linksniuojamos pašalpos, o darbas per kelias vietas, papildomas nedidelis versliukas, investicijos, pajamos iš nuosavo turto ir panašiai.“

REKLAMA

Tik kas antras respondentas teigia, jog pragyvena iš pajamų, gaunamų iš vieno darbo. Beveik kas ketvirtas šalia pagrindinio dar turi ir papildomą darbą. Kas dešimtas įsigudrina darbuotis trijose ir daugiau vietų. 8 proc. prie pajamų, gaunamų darbe, dar priduria pinigus, uždirbtus nuosavame versle, o taip pat iš nuosavo turto nuomos, investicijų. Likę 12 proc. skyles savo biudžete lopo pašalpomis.

Daugiausia (57 proc.) pragyvenančiųjų iš vieno darbo tarp tų, kas gyvena dviese. Padėtis keičiasi, kai išmaitinti tenka tris burnas. Tuomet daugiausia tampa dirbančiųjų dviejuose darbuose, o besiplėšančių per tris vietas procentas šoktelėja 6 kartus. Tarp turinčių keturis išlaikytinius dviejuose darbuose dirba dar šiek tiek daugiau asmenų. Tačiau tris darbus turi jau mažiau tyrimo dalyvių. Matyt, nemažai laiko atima šeima, be to, paprastai didesnės šeimos gauna ir daugiau įvairių pašalpų.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad per kelias vietas mėgsta darbuotis ir gyvenantys vieni. „Ariančių“ dviejuose, trijuose ar daugiau darbų čia 42 proc.

Tie, kam pragyventi pakanka iki 2000 Lt per mėnesį, dažniausiai dirba viename (47 proc.) ar dviejuose (26 proc.) darbuose, o iš pašalpų prisiduria 18 proc. tokių gyventojų. Tuo metu tarp pragyvenančių iš 2001-5000 Lt staigiai šoktelėja ir asmenų, turinčių trečią ir daugiau darbų.

Užtat pašalpų gavėjų stipriai apmąžta.

Vieną darbą dirbančių moterų 13 proc. daugiau negu vyrų, tačiau besiverčiančių iš dviejų darbų procentas beveik vienodas. Tris darbus ir daugiau turi 5 proc. daugiau vyrų. Tiesa, iš nuosavo verslo teigia papildomai uždirbantys 12 proc. vyrų ir tik 1 proc. moterų. Taipogi dvigubai daugiau stipriosios lyties atstovų pragyvenimui investuoja ar nuomoja nuosavą turtą. O moterys dažniau prie darbo pajamų prisiduria pašalpas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų