REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

J. Miltinio dramos teatre įteikti medaliai „Tarnaukite Lietuvai“

Trečią kartą Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre įteikti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“. Iš viso medaliais apdovanoti dvidešimt penki kandidatai.

REKLAMA
REKLAMA

Vienoje svarbiausių nominacijų už pilietinę iniciatyvą įvertinti ekspedicijų į tremtinių vietas vadovas Gintautas Alekna, Raseinių Ariogalos gimnazijos istorijos mokytojas Audrius Bautronis, Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas, „Lapteviečių“ brolijos atstovai – Markausų šeima, akademikas Antanas Tyla.

REKLAMA

„Tie pavojai, kurie dabar apie mus siaučia, tai mes juos išdidinam ir nukreipiame į Lietuvą, nors nėra to blogo, kaip mes įsivaizduojam padėtį, o mūsų tvirtybė – tai ir yra tikėti savo šviesia ateitimi, nežiūrint į visus pavojus. Buvom okupuoti ir tai tikėjom, o dabar esam laisvi“, – sako istorikas prof. A. Tyla.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą apdovanoti profesoriai Virginija Jurėnienė, Vytautas Sinkevičius, buvęs Panevėžio Sąjūdžio tarybos narys Arnoldas Simėnas, Lietuvos laisvės gynėjas Tomas Šernas. Tarp jų – Kauno Maironio universitetinės gimnazijos, kurioje dirbo Steigiamasis, Pirmasis ir Trečiasis seimai, direktoriaus pavaduotoja Elena Petronienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiamės, kad šiandien vaikai tuo domisi, ir turim įsteigę Istorinės atminties centrą, kuriam vadovauja šauni istorijos mokytoja Viktorija. Ir turim gausų būrį vaikų, kurie ne tik renka medžiagą, ne tik bendrauja, bet ir prižiūri signatarų kapus“, – pasakoja Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktoriaus pavaduotoja E. Petronienė.

Už filantropinę veiklą ir jaunųjų kūrėjų skatinimą įvertinta Šiaulių universiteto teatro katedros vedėja Marija Žibūdienė.

Atminimo medalį „Tarnaukite Lietuvai“ Seimo valdyba įsteigė minint rašytojos G. Petkevičaitės-Bitės 150-ąsias gimimo metines. Šįmet įteikti 25 apdovanojimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes turėjom tiek problemų, kaip iš vertų vertesnius išrinkti. Aš jais žavėjausi, visi, kurie gavo, yra verti daugiau negu pagarbos“, – tikina vertinimo komisijos pirmininkas Bronislovas Genzelis.

Medaliais „Tarnaukite Lietuvai“ apdovanojami tie piliečiai, kurie savo gyvenimu ir veikla tęsia G. Petkevičaitės-Bitės idėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų