REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsitikrinti geriausias vietas stebėti jubiliejinės Dainų šventės renginius galima jau šiandien. Vos prieš savaitę prasidėjus bilietų prekybai į dalį renginių, organizatoriai teigia jau sulaukę pirmosios susidomėjimo bangos. Aktyviausiai perkami bilietai į Ansamblių vakaro ir Šokių dienos renginius. Taip pat populiari Dainų diena, domimasi ir Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertu „Vario audra“.

Užsitikrinti geriausias vietas stebėti jubiliejinės Dainų šventės renginius galima jau šiandien. Vos prieš savaitę prasidėjus bilietų prekybai į dalį renginių, organizatoriai teigia jau sulaukę pirmosios susidomėjimo bangos. Aktyviausiai perkami bilietai į Ansamblių vakaro ir Šokių dienos renginius. Taip pat populiari Dainų diena, domimasi ir Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertu „Vario audra“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Raginame jau dabar visus įtraukti Dainų šventę į savo vidurvasario planus – tai vos kartą per ketverius metus pasitaikanti galimybė patirti tokį bendrumo jausmą ir dainuoti kartu su tūkstantine minia“, - sako Dainų šventės direktorius Saulius Liausa. Jo teigimu, tuo atveju, jei bus išpirkti visi bilietai, bus rengiami pakartotiniai pasirodymai.

REKLAMA

Bilietų į Dainų šventės renginius kaina siekia vos nuo 20 litų. Vaikai iki trejų metų bus įleidžiami nemokamai. Šiuo metu parduodami bilietai į keturis renginius (Dainų dienoje parduodami bilietai tik į sėdimas vietas), kiek vėliau planuojama paskelbti prekybos bilietais į Baltų genčių kostiumų pristatymo renginį Valdovų rūmuose pradžią. Likusieji Dainų šventės renginiai bus nemokami.

„Pastaruoju metu sulaukėme itin didelio susidomėjimo Dainų šventės renginiais. Užsitikrinti galimybę išvysti šį unikalų renginį iš anksto ypač aktualu iš užsienio atvykstantiems lietuviams bei turistams, – jie rezervuoja bilietus ir grupėms“, - sako S.Liausa. Jo teigimu, nors aktyvūs ir vietos gyventojai, tačiau pastebima, kad jie dažniausiai bilietus įsigyja vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

Bilietus į 2014 m. Dainų šventės renginius galima įsigyti visose „Ticketpro“ kasose 29 Lietuvos miestuose ir internetu – www.ticketpro.lt. Likus mažiau nei 1 valandai iki renginio pradžios el. bilietai nebeplatinami – bilietus galima įsigyti tik „Ticketpro“ kasose. Bilietų prekyba vyks iki liepos 6 dienos.

Viename pirmųjų Dainų šventės renginių – liepos 3 dieną vyksiančiame spalvingame Ansamblių vakare „Krantai Nemunėlio“, jungiančiame visus Dainų šventės žanrus, organizatoriai žada kelionę per Lietuvą, aplankant visus etnografinius regionus. Liepos 5 d. pavakarę Kalnų parką pripildys varinių dūdų garsai. Jungtinis pučiamųjų instrumentų orkestras atliks populiariausius Lietuvos kompozitorių kūrinius ir įsuks žiūrovus, priversdamas juos siausti kartu su geriausiais pūtikais, būgnininkais ir šokėjomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tos pačios dienos vakare lauks Šokių dienos renginys „Sodauto“. Pirmą kartą naujoje vietoje, Lietuvos futbolo federacijos stadione, vyksianti Šokių diena susies šventę su etniniais simboliais, įprasminančiais pasaulį, šeimą, kaip valstybės pamatą, pakvies per vienos lietuvių šeimos gyvenimą pažvelgti į visos tautos istoriją. Šventę liepos 6 dieną vainikuos Dainų dienos renginys „Čia – mūsų namai“. Vingio parko estradoje skambės gražiausi visų laikų kūriniai chorams – nuo klasikinių iki modernių harmonijų ir šiuolaikinių ritmų, senosios liaudies dainos, kūriniai a cappella. Kiekvienas, dalyvis ir žiūrovas, 21 val. kartu su viso pasaulio lietuviais giedos Tautišką giesmę.

REKLAMA

Lietuvos dainų šventė – svarbiausias šalies kultūros įvykis, jungiantis visas kartas ir visus žmones, stiprinantis šalies tapatybę ir garsinantis jos vardą pasaulyje. Šalies tautines dainas, šokius, ansamblių, pučiamųjų orkestrų, kanklių muzikos ir teatro programas, amatus pristatantys atlikėjai 2014 m. liepos 2–6 d. Vilniuje ištars „Čia – mano namai“. Šventė taip pat pakvies dalyvauti įvairiose pramogose, išbandyti senuosius amatus. Birželio 28 d. Kaune, Dainų slėnyje, vyks Dainų šventės 90-mečio minėjimas.

REKLAMA

Jubiliejinėje Dainų šventėje bus gausu ir naujovių. Minint 300-ąsias K. Donelaičio gimimo metines, pirmą kartą šventės istorijoje dalyvius kvies Teatro diena kartu su specialia programa „Dyvų dyvai“. Planuojama, kad jubiliejinėje Dainų šventėje dalyvaus apie 37 tūkst. dalyvių, į ją atvyks užsienio lietuviai iš 14 pasaulio šalių. Šis unikalus tradicinės kultūros reginys 2014-aisiais Lietuvoje bus surengtas devynioliktą kartą. Daugiau informacijos: Eglė Ladigienė, tel. 8 5 261 47 63

2014 m. Lietuvos dainų šventės programa

Kaune

Birželio 28 d.

18 val. Dainų diena. Dainų šventės 90-mečio minėjimas Dainų slėnyje

Vilniuje

Liepos 2 d.

21 val. Dainų šventės atidarymo koncertas „Dainos namai“ Katedros aikštėje

Liepos 3 d.

14 val. Vaikų tradicinių amatų miestelio atidarymas prie Valdovų rūmų

16 val. Liaudies meno parodos atidarymas Taikomosios dailės muziejuje

22 val. Ansamblių vakaras „Krantai Nemunėlio“ Kalnų parke

Liepos 4 d.

10–23 val. Folkloro diena „Laimužės lemta“ Bernardinų sode, pilių teritorijoje

18 val. Kanklių koncertas „Skambėkite, kanklės“ Šv. Jonų bažnyčioje

19 val. Koncertas-vakaronė Katedros aikštėje

22 val. Baltų genčių kostiumų pristatymas Valdovų rūmų kieme

Liepos 5 d.

12 val. Teatro diena „Dyvų dyvai“ Bernardinų sode, pilių teritorijoje

17 val. Teatro dienos finalas „Jau saulelė...“ Katedros aikštėje

17 val. Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertas „Vario audra“ Kalnų parke

21 val. Šokių diena „Sodauto“ Lietuvos futbolo federacijos stadione (Stadiono g. 2)

Liepos 6 d.

15 val. Šventės dalyvių eitynės iš Katedros aikštės į Vingio parką

18 val. Dainų diena „Čia – mūsų namai“ Vingio parke  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų