REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 2-4 dienomis Lietuvoje lankysis Baltarusijoje dirbančių Kinijos verslininkų delegacija. Svečiai susitiks su transporto ir ekonomikos sritis kuruojančių Lietuvos institucijų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus Stasio Dailydkos, Lietuvos transportininkai siekia „bendradarbiavimo ir transporto tiltu sujungti Europos šalis su Kinija, viena galingiausių pasaulio ekonomikų“. „Augantis Kinijos vystomų projektų skaičius ir prekybiniai mainai Baltarusijoje smarkiai didina tranzitinių krovinių srautus per Lietuvą. Susiduriame su iššūkiu – pereiti nuo vidutinių nuotolių transportavimo operacijų atlikimo į globalių logistinių grandinių kūrimą, sujungiant Rytus su Vakarais. Esame liudininkai naujų jungčių ir kelių, jungsiančių Kiniją ir Europą, atsiradimo“, – teigia S. Dailydka.

REKLAMA

Kinijos verslininkams bus pristatyti mūsų šalies transporto sektoriaus plėtros prioritetai, infrastruktūros projektai, ekonomikos plėtros vizija, Lietuvos logistikos sektoriaus ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ galimybės, Klaipėdos uosto plėtros projektai.

„Supažindinsime Baltarusijoje dirbančius Kinijos verslininkus su Lietuvos galimybėmis aptarnauti Kinijos krovinius. Dedame labai daug pastangų, kad visi kroviniai, kurie dabar yra gabenami į Baltarusijoje esančias kinų gamyklas, būtų vežami Lietuvos geležinkeliais“, – teigė AB „Lietuvos geležinkeliai“ Krovinių vežimo direkcijos Komercijos departamento direktorius Tomas Keršis.

REKLAMA
REKLAMA

Tris dienas truksiančio vizito metu su Baltarusijoje dirbančiais Kinijos verslininkais susitiks Vyriausybės, Susisiekimo ir Ūkio ministerijų, „Versli Lietuva“, „Invest in Lithuania“, AB „Lietuvos geležinkeliai“, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, LINEKA bei Klaipėdos jūrų krovinių kompanijų vadovai ir atstovai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų