REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje tris savaitgalius vyksiančiose „Senukų“ sodininkų mugėse stebimi pirmieji rezultatai. Paskutinįjį kovo savaitgalį Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje vykusiose sodininkų mugėse prekiavo beveik 300 prekybininkų, o jose apsilankė daugiau nei 30 tūkst. gyventojų. Mugės lankytojai tradiciškai labiausiai domėjosi vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukais.

REKLAMA
REKLAMA

„Keliasdešimt tūkstančių lankytojų pritraukiančias muges organizuojame jau daugiau kaip dešimt metų ir kaskart stengiamės suburti kuo įvairesniais gaminiais ir produktais prekiaujančius pardavėjus. Šiemet taip pat gerokai išplėtėme mugių geografiją ir šią gražią sodininkų bei šeimų susibūrimo šventę atgabenome ir į mažesnius miestus: Mažeikius, Vilkaviškį, Marijampolę, Varėną, Radviliškį, Palangą, Šakius, Trakus. Pavasaris atėjo šiltas ir saulėtas, todėl tikimės, kad šiemet mugėse iš viso apsilankys bent 50 tūkst. lankytojų“, – kalbėjo bendrovės „Senukų prekybos centras“ komunikacijos projektų vadovė Laima Petraitytė.

REKLAMA

Šiemet sodininkų mugėse daugelis prekeivių tradiciškai kviečia įsigyti įvairių sodinukų, dekoratyvinių augalų ir jų daigų, daržovių sėklų. Mugėse pirkėjams siūloma rinktis ne tik įprastų vaismedžių ir vaiskrūmių, bet ir įvairių rūšių vynmedžių, kitokių lietuvių sodininkų jau pamėgtų retesnių augalų: maumedžių, dekoratyvinių migdolų, kukmedžių, kinų medicinoje plačiai naudojamų ožerškio (goji) uogakrūmių ir kitų. Lankytojai taip pat gali įsigyti ekologiškų trąšų, biohumuso ir sliekų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sodininkų mugėse kasmet parduodame apie pusę visų savo užaugintų vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukų. Taip ir užsidirbame, ir su bendraminčiais susitinkame. Esu jaunas sodininkas, todėl mugėse stengiuosi pakalbinti vyresniuosius, pasisemti patirties – juk visi mes esame vienoje barikadų pusėje. Dalyvavimas mugėse taip pat padeda rasti ir nuolatinių pirkėjų. Gavę kontaktus, žmonės susisiekia, klausia patarimo, atvažiavę į medelyną įsigyja kelis augalus iš karto, – dalinasi mintimis keletą metų iš eilės sodininkų mugėse dalyvaujantis Darius Joniškis iš Kėdainių rajono. – Šiemet mugėse prekiaujame įvairių formų dekoratyvinių spygliuočių sodinukais. Dėl nesudėtingos medelių priežiūros ir patrauklių formų šiuos medelius mugės lankytojai noriai perka.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tradicinėse mugėse gausu ir įvairių amatininkų, tekstilininkų ir tautodailininkų gaminių. Savo gaminius pristato ūkininkai, konditeriai, gyvo alaus ir giros gamintojai. Dalyvauti mugėse norą pareiškė ir baldininkai, medžio drožėjai, akmens skulptoriai, vytelių pynėjai, profesionalūs gintaro gaminių dirbėjai bei keramikai.

Pavasarinės „Senukų“ sodininkų mugės vyks dar du balandžio savaitgalius. Viena didžiausių mugių, į kurią užsiregistravo didžiausias prekeivių skaičius – beveik 200, vyks balandžio 12–13 d. Kaune, prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ automobilių stovėjimo aikštelėje. Tą patį savaitgalį mugės šurmuliuos ir Ukmergėje, Mažeikiuose, Vilkaviškyje, Marijampolėje, Varėnoje, Radviliškyje, Palangoje, Šakiuose bei Trakuose (šalia „Senukų“ prekybos centrų). Balandžio 26–27 d. sodininkai į mugę kvies šiauliečius. Mugė vyks šalia „Senukų“ parduotuvės prekybos centre „Bruklinas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų