REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šiek tiek daugiau nei pusmetį Atrankos modulio savitarnos sistemoje užsiregistravo beveik 8,5 tūkst. asmenų, norinčių tapti valstybės tarnautojais. Bendrųjų gebėjimų testą, privalomą visiems pretendentams į valstybės tarnautojus, jau laikė daugiau kaip 5 tūkst. asmenų. Apie 75 proc. asmenų, pirmą kartą laikiusių testą, jį sėkmingai išlaiko.

REKLAMA
REKLAMA

2013 m. birželio 1 d. įsigaliojus naujajai valstybės tarnautojų atrankos sistemai visiems, norintiems patekti į valstybės tarnybą, privaloma pasitikrinti bendruosius gebėjimus. Tik gavus teigiamą įvertinimą galima tęsti dalyvavimą konkurse (pokalbyje) į konkrečias valstybės tarnautojo pareigas. Pretendentų patogumui bendruosius gebėjimus galima tikrintis prieš teikiant prašymą dalyvauti konkurse ar pakaitinio valstybės tarnautojo atrankoje arba jau pateikus prašymą. Teigiamas testo rezultatas galioja 3 metus.

REKLAMA

Iki 2014 m. kovo 1 d. į testavimus, kurie vykdomi Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose (o nuo kovo pabaigos ir Panevėžyje), atvyko 5209 asmenys. Šiuo metu Valstybės tarnybos informacinės sistemos duomenų bazėje užregistruoti 4408 asmenys, kurių bendrieji gebėjimai įvertinti kaip pakankami. Apie 75 proc. asmenų, pirmą kartą laikiusių bendrųjų gebėjimų testą, jį išlaiko sėkmingai.

„Manau, kad rezultatai geri ir jie nestebina, – sako Adrianas Mečkovskis, Valstybės tarnybos departamento Testavimo grupės vadovas. – Juk paprastai konkursuose į valstybės tarnybą dalyvauja žmonės, turintys aukštąjį išsilavinimą.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Mečkovskio, dauguma laikiusiųjų testą palankiai vertina naująją tvarką. Valstybės tarnybos departamento atliekamos apklausos duomenimis, naująja atrankos sistema patenkinti 62 proc. pretendentų į valstybės tarnautojus, nepatenkinti – 12 proc. Daugiau kaip pusė laikiusiųjų bendrųjų gebėjimų testą vertina jį kaip vidutiniškai sudėtingą, trečdalis – kaip labai sudėtingą, likusieji – kaip lengvą.

Tiems, kurie nori užimti vadovaujamas pareigas valstybės ir savivaldybių institucijose, nuo praėjusių metų birželio, be bendrųjų gebėjimų, reikia pasitikrinti ir vadovavimo gebėjimus. Iki šiol tai padarė 206 asmenys. Iš jų 47 pretendentų vadovavimo gebėjimai buvo įvertinti kaip nepakankami – 0 balų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų