REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Rusijos žurnalisto Dmitrijaus Kiseliovo atimtas Sausio 13-osios atminimo medalis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo už apdovanotojo vardo pažeminimą išbraukė D.Kiseliovą iš valstybės apdovanotųjų sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūros pranešime spaudai pažymima, kad Rusijos pilietis D.Kiseliovas yra įtrauktas į Europos Sąjungos patvirtintą asmenų sąrašą, kuriems uždrausta įvažiuoti į ES teritoriją ir kurių sąskaitos Europos bankuose įšaldytos.

REKLAMA

Sausio 13-osios atminimo medaliu D.Kiseliovas buvo apdovanotas 1994 metais tuometinio prezidento Algirdo Brazausko dekretu.

Tuomet D. Kiseliovas kaip Rusijos valstybinės „Ostankino“ telekompanijos korespondentas Skandinavijos šalyse apdovanotas drauge su žinoma Rusijos žurnaliste Tatjana Mitkova, Rusijos tarpšakinio mokslinio-techninio komplekso „Akies mikrochirurgija“ direktoriumi Sviatoslavu Fiodorovu.

Medaliai jiems skirt minint Lietuvos laisvės gynėjų dieną ir trečiąsias tragiškųjų Sausio įvykių metines už Lietuvos nepriklausomybės gynimą ir prisidėjus prie Lietuvos tarptautinio pripažinimo.

REKLAMA
REKLAMA

D.Kiseliovą braukti iš apdovanotųjų sąrašo dėl skleidžiamos propagandos pasiūlė Seimo vicepirmininkas liberalas Petras Auštrevičius.

Sausio 13-osios atminimo medalis – Lietuvos valstybės apdovanojimas, skiriamas Lietuvos bei užsienio valstybių piliečiams, pasižymėjusiems ginant Lietuvos laisvę ir Nepriklausomybę 1991 metų sausio-rugsėjo mėnesiais.

Pagal įstatymą, prezidentas turi teisę apdovanotą asmenį išbraukti iš apdovanotųjų sąrašo, jeigu šio veikla žemina apdovanotojo vardą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų