REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje šiais metais bus tvarkoma daugiau nei 200 gatvių. Darbai vyks visoje sostinėje ir tikimasi, kad didžiąją dalį jų pavyks atlikti dirbant savaitgaliais ir vakarais, tam kad eismo sąlygos mieste nesikeistų.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad darbai vyktų efektyviai sostinė suskirstyta į penkias zonas – šiaurinę, rytinę, pietinę, vakarinę ir centrinę. Visose šiose dalyse, jei nesikeis oro sąlygos, darbus tikimasi pradėti jau pirmadienį, balandžio 7 dieną.

REKLAMA

Sostinėje gatvės bus tvarkomos net keliais skirtingais būdais. Didžioje dalyje gatvių bus remontuojamos atsiradusios duobės, taip pat dalis gatvių bus tvarkomos ištisinio asfaltavimo būdu, kuomet keičiama visa kelio danga. Taip pat kaip ir praėjusiais metais dalis gatvių bus tvarkoma nauja modernia technologija, kuri sostinėje pristatyta jau praėjusiais metais - gatvių dangos remonto karštojo regeneravimo kelyje metodu, kuomet tvarkomos tik kelyje atsiradusios provėžos.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurinėje zonoje, į kurią patenka Verkiai, Antakalnis ir Žirmūnai, bus remontuojamos Žirmūnų, Lakūnų, Verkių gatvės, taip pat Nemenčinės pl. ir kitos gatvės. Tuomet rytinėje dalyje, į kurią patenka Naujininkai, Rasos, Nauja Vilnia, darbai vyks Šiaurės, Subačiaus, Pavilnio, Sukilėlių ir kitos gatvės. Pietinėje, į kurią patenka Vilkpėdė, Paneriai ir Grigiškės, bus tvarkomas Savanorių pr., J. Tiškevičiaus g., Galvės, Kovo 11-osios, Zigmantiškių g., Lentvario g., Janonio g. Vakarinėje, į kurią patenka Fabijoniškės, Justiniškės, Pašilaičiai, Šeškinė, Viršuliškės, Lazdynai, Pilaitė, Karoliniškės be Justiniškių, Laisvės pr., Erfurto, taip pat bus remontuojamos Architektų g., Šeškinės g., Paberžės g., Ukmergės g., Gelvonų g. ir daugelis kitų gatvių. Centrinėje miesto zonoje, į kurią patenka Senamiestis, Naujamiestis, Žvėrynas, Šnipiškės bus sutvarkytos Jakšto, Šeimyniškių, Vasario 16-sios, Žvejų, Sėlių, Kęstučio ir daugelis kitų gatvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tvarkant provėžas nauja technologija bus tęsiami darbai Ukmergės, Kareivių, Šeimyniškių gatvėse, Savanorių prospekte. Be to, kelininkai planuoja, kad šiais metais šiuo gatvių dangos remonto metodu, kuomet tvarkomos tik kelyje atsiradusios provėžos, pavyks atnaujinti ir dar daugiau Vilniaus gatvių.

Sostinėje, kaip ir kituose Lietuvos miestuose, provėžos iki šiol buvo tvarkomos jas frezuojant bei asfaltuojant. Tačiau toks būdas yra trumpalaikis, be to, pakankamai brangus. Pavyzdžiui, sutvarkyti 1 kv. metrą provėžų frezavimo ir asfaltavimo metodu kainuoja 104 Lt, tuo tarpu naujuoju metodu - 41 Lt. Ši technologija ypač paplitusi Suomijoje, tačiau naudojama ir Estijoje bei kitose Skandinavijos šalyse, kuriose klimato sąlygos panašios į Lietuvos.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbti gatvių sąrašą, kurios bus tvarkomos ištisinio asfaltavimo būdu, planuoja jau kitą savaitę. Tikimasi, kad šiuo būdu pavyks atnaujinti ne mažiau nei 10 gatvių, jų atkarpų. Praėjusiais metais Vilniuje ištisinio asfaltavimo būdu sutvarkytos 42 gatvės ir įvairių gatvių atkarpos, kurių bendras ilgis siekia beveik 18 km, o plotas – 130 tūkst. kvadratinių metrų. Iš visų tvarkytų gatvių ilgiausia buvo Pramonės gatvė, esanti Naujojoje Vilnioje. Atliekant darbus buvo sutvarkyta beveik 1,7 km ilgio atkarpa. Daugiau nei 1 km ilgio darbai atlikti taip pat Švitrigailos, Balžio, Agrastų, Švitrigailos gatvėse.

Sostinės gatvių tvarkymui šiais metais planuoja skirti iki 25 mln. Lt. Vieną duobę, kurios plotis 1 m, o ilgis 2 m miestui sutvarkyti su freza kainuoja 218 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų