REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinės žemės ūkio ir maisto pramonės parodos ,,AgroBalt 2014” išvakarėse Kaune susitiko Lietuvos žemės ūkio viceministro Mindaugo Kuklieriaus ir Baltarusijos žemės ūkio viceministro Marinič Leonid Adamovič vadovaujamos delegacijos. Baltarusiai neslėpė susižavėjimo Lietuvos žemės ūkiu ir kategoriškai purtėsi rinkos konkurentų etiketės.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą atvykęs M. L. Adamovič ypač gyrė lietuviškų pieno gaminių kokybę ir teigiamai vertino mūsų šalies siekius intensyviai plėtoti gyvulininkystę. Pasak viceministro, Baltarusija nenori atsilikti nuo gyvenimo – net 60 proc. karvių bandų čia prižiūrima naudojant naujausias technologijas. ,,Mus labai domina Lietuvos mėsinė galvijininkystė, nes veislinių bandų gausinimas yra mūsų šalies žemės ūkio prioritetas“, kalbėjo svečias iš Baltarusijos, girdamas mūsų šalį už protingą žemės ūkio politiką ir atvirumą naujoms idėjoms.

REKLAMA

Vasarą Baltarusijoje įvyks paroda „BELAGRO 2014” ir viceministras M. L. Adamovič paprašė padėti surengti bendrą kartu su lietuviais seminarą, kurio akcentas būtų skirtas gyvulininkystei. Jis pasidalijo planais į seminarą sukviesti Lietuvos įmonių vadovus, siekiant pasisemti patirties. M. Kuklierius ne tik pritarė šiai idėjai, bet ir pasiūlė išplėsti seminaro tematiką, įtraukiant dar ir žemėtvarkos, melioracijos klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi Baltarusijoje ir Lietuvoje yra panašios klimato sąlygos, šiemet abiejų šalių pasėliai vienodai nukentėjo nuo šalnų – ypač nepasisekė rapsų augintojams. „Mums reikia atsparesnių veislių, šioje srityje irgi labai naudinga būtų lietuvių pagalba – mūsų mokslininkai galėtų padirbėti kartu, kurti bendrus projektus augalininkystės srityje, bendradarbiauti dėl grūdų ir sėklų kokybės tyrimų“, – entuziastingai kalbėjo svečias.

Tvirtu Baltarusijos viceministro įsitikinimu, Lietuva jų šaliai – ne konkurentė, nes didžiulėje rinkoje vietos užteks visiems. Žemės ūkio ir maisto produktus į Baltarusiją eksportuoja apie 70 Lietuvos įmonių. ,,Jūs jau žinote, kaip reikia prekiauti su visomis šalimis ir einate į naujas rinkas“, – Lietuvos pranašumus pripažino M. L. Adamovič. Jis ypač vertino mūsų šalies verslo investicijas Baltarusijoje ir neslėpė ketinimų Lietuvą sudominti traktorių gamyba.

Pasak viceministro M. Kuklieriaus, Lietuvos žemės ūkio ministerija yra pasirengusi aktyviai bendradarbiauti įgyvendinant bendrus projektus ES ir Rytų partnerystės kontekste bei pasidalinti gerąja patirtimi, sprendžiant Baltarusijai aktualius klausimus žemės ūkio ir kaimo plėtros srityse. Susitikimo metu buvo pasirašytas būsimos bendradarbiavimo veiklos darbo planas. Jame planuojama sudaryti darbo grupę, kuri numatys ir suderins konkrečias bendradarbiavimo sritis artimiausiems dvejiems metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų