REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didesnių miestų gyventojų noras užsiauginti savo daržovių kasmet stiprėja. Apsukresni savaitgaliais traukia į sodus, o kiti įsigudrina daržoves auginti tiesiog namų aplinkoje – terasose ar balkonuose. Tendenciją, jog dažnas miestietis bando užsiauginti savo daržovių, patvirtina augantys sėklų pardavimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ankstyvas pavasaris ir gaivūs rytai šiemet anksti išbudino ir mano svajones apie mini darželį balkone. Tie moliniai vazonėliai, pilni šiugždančių svogūnų ir aitriai kvepiančių pipirnių – tikra atgaiva kūnui ir sielai. Vėliau juos keičiu salotomis, bazilikais ir būtinai pabandau išauginti kokį retesnį prieskoninį augalą. Kai draugės užsuka į svečius ir įsitaiso su puodeliu kavos balkone, visada išgirstu tą patį – ir aš noriu!“, – apie savo pomėgį pasakoja vilnietė Daina Lukošiūnienė.

REKLAMA

„Jau kuris laikas pastebime, jog didžiausi sėklų pardavimai fiksuojami būtent didžiuosiuose miestuose esančiose parduotuvėse. Pardavimų skirtumas tarp kaimo ir miesto parduotuvių svyruoja nuo 30 proc. iki 50 proc.“, – komentuoja „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Anot prekybos tinklo atstovo, aktyviausiai sėklas gyventojai pirko pastarosiomis savaitėmis. Lyginant su praėjusiu mėnesiu, šiomis savaitėmis parduodama net 60 proc. daugiau įvairių augalų sėklų.

Skaityti daugiau: http://www.ekonomika.lt/naujiena/populiarejanti-tendencija-miestieciai-sodininkai-50259.html#ixzz2xp1fKoez

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų