REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ketvirtus metus iš eilės „Ekonomika.lt“ skelbia 100 turtingiausių Lietuvos žmonių sąrašą. Kasmet savaitraščio sudaromas verslininkų šimtukas šiemet vėl keitėsi, nors turtingiausiųjų gretos, panašu, nusistovėjo ilgam.

Sąrašas pastaraisiais metais liko be dviejų bankininkų – prieš dvejus metus dėl ,,Snoro“ bankroto teko išbraukti Raimondą Baranauską, pernai tarp turtingiausiųjų vietos neliko ir Ūkio banko šeimininkui Vladimirui Romanovui. 2013-ieji daugiau didelių bankrotų Lietuvai neatnešė, tad stipriai neperstumdė ir turtingiausiųjų sąrašo, tik papildė jį naujomis pavardėmis.

Pirmajame dešimtuke tradiciškai matysite prekybos verslo grandus – dalį skilusio „Vilniaus prekybos“ dešimtuko atstovų, „Senukų“ prekybos centro savininkus, Ukrainoje ir Baltarusijoje mažmeninės prekybos tinklus įsteigusius verslininkus, kurie informacija apie savo turtus nelinkę dalytis, tačiau sėkminga verslo plėtra neleidžia abejoti jų valdomų įmonių verte. Žinoma, pastarieji įvykiai Ukrainoje gali kiek koreguoti verslo plėtrą ir vertę, tačiau apie tai galėsime svarstyti tik kitąmet, sudarydami naują šimtuką.

REKLAMA
REKLAMA

Turtingiausiu lietuviu jau trečius metus skelbiame verslininką Saulių Karosą. Kadaise iš prekybos nafta ir tarpininkavimo turtus susikrovęs verslininkas daugiau veikia už Lietuvos ribų. S. Karosui priklauso ir keletas prabangių nekilnojamojo turto objektų Šveicarijoje, Čekijoje, Austrijoje, Ispanijoje, Lietuvoje. Verslininkas skraido privačiu lėktuvu, gali pasigirti senovinių automobilių bei išskirtinio vyno kolekcijomis. S. Karosas yra vienas aktyviausių šių dienų mecenatų Lietuvoje. Jo vardo labdaros ir paramos fondas remia Lietuvos muzikus, kultūros renginius, istorinio paveldo įamžinimą.

REKLAMA

Retai viešumoje matomas, tačiau Lietuvoje veiklą sutelkęs pagrindinis „Vilniaus prekybos“ grupės akcininkas Nerijus Numavičius šiemet liko antroje vietoje. Kontrolinį akcijų paketą didžiausioje Lietuvos verslo grupėje tebevaldantis verslininkas sukritikuotas praėjusių metų pabaigoje, kai po prekybos centro „Maxima“ griūties prekės ženklui patyrus įvaizdžio krizę, nebuvo girdėti nė vieno viešo jo pasisakymo. N. Numavičius vienintelis iš Baltijos šalių šiemet pirmąkart pateko ir į „Forbes“ žurnalo sudaromą pasaulio turtuolių sąrašą, kur su 1 mlrd. JAV dolerių turtu jis pripažintas 1565-uoju turtingiausiu pasaulio žmogumi.

Primename, kad savaitraštis „Ekonomika.lt“ turtingiausių žmonių šimtuką kasmet sudaro vertindamas Registrų centrui pateikiamus Lietuvos įmonių finansinius duomenis bet kitą viešai prieinamą informaciją. Reitinge nurodyta pinigų suma nurodo preliminarią verslininkų valdomų įmonių akcijų vertę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų