REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ne kartą faktus apie Lietuvą iškraipęs Rusijos televizijos kanalas NTV dar kartą išsišoko. „Lietuvos prezidentė – skandalo su KGB epicentre“ – toks užrašas „puošia“ vieną interneto portalo ntv.ru vaizdo siužetą.

Jau ne kartą faktus apie Lietuvą iškraipęs Rusijos televizijos kanalas NTV dar kartą išsišoko. „Lietuvos prezidentė – skandalo su KGB epicentre“ – toks užrašas „puošia“ vieną interneto portalo ntv.ru vaizdo siužetą.

REKLAMA

Tiesa, toliau D. Grybauskaitei priekaištaujama už netoliaregiškumą – esą vienas pastarųjų jos poelgių sukėlė nepasitenkinimą ne tik Rusijoje, bet ir Lietuvoje. „Šią savaitę, rašoma po nuoroda į vaizdo siužetą, rodytą laidoje „Savaitės apžvalga“ (ČP. Obzor za nedeliu“) balandžio 6 dieną, kilo milžiniškas skandalas, kuriame dalyvavo žinomi Rusijos žurnalistai ir Lietuvos prezidentė. Tuo metu, kai kitos Europos šalys stengėsi apeiti sankcijų (Rusijai) ir Krymo temą, kad nebūtų eskaluojamas abipusiai nenaudingas dvišalių santykių atšalimas tarp Rusijos ir Europos šalių, Dalia Grybauskaitė surengė netikėtą ir nevienareikšmę savireklamos akciją“, – rašoma čia.

Toliau primenama, kad Lietuvos prezidentė atėmė valstybinį apdovanojimą iš Rusijos žurnalisto Dmitrijaus Kiseliovo, kurią jis buvo gavęs iš ankstesnio prezidento už 1991-ųjų sausio įvykių nušvietimą. Žinoma, nenutylėta ir tai, kad po to tiesioginiame eteryje laidos „Šiandien“ (Segodnia. Itogi.) vedėja Tatjana Mitkova pareiškė pati atsisakanti panašaus apdovanojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent D. Grybauskaitės sprendimas atimti apdovanojimą iš D. Kiseliovo esą ir sukėlė nepasitenkinimą ne tik Rusijoje, bet ir Lietuvoje. „Dar daugiau, rašoma ntv.ru, artėjant prezidento rinkimams D. Grybauskaitės oponentai įtaria ją pateikus melagingus duomenis apie save ir savo šeimą“.

REKLAMA

Toliau NTV žurnalistai pasakoja apie tai, kad Zigmas Vaišvila ne vieną mėnesį rinko dokumentus. Tarp jų esama ir tokių, kuriuos visai neseniai esą išslaptino specialiosios tarnybos. „Buvęs Lietuvos vyriausybės vicepremjeras įsitikinęs, kad jo šalies piliečiai turi teisę žinoti visą tiesą apie savo prezidentę“, rašo ntv.ru ir cituoja Z. Vaišvilą: „Kai žmogus slepia visą biografiją, žinote, toliau jau nėra kur... Ir kai šis žmogus pretenduoja tapti valstybės lyderiu, net komentuoti nesinori“.

O Rusijos portalas cituoja Maskvos valstybinio M. Lomonosovo vardo universiteto Istorijos fakulteto docentą Aleksejų Vlasovą: „Baltijos šalyse labai madinga knaisiotis maišuose su archyviniais dokumentais. Kliuvo ir D. Grybauskaitei“. Toliau teigiama, kad skandalą buvo bandoma „užspausti“, tačiau nepavyko, ir spaudoje atsirado vis naujų faktų.

REKLAMA
REKLAMA

Maskvos komentatorius kažkodėl stebina, kad vienos Lietuvos sostinės mokyklos abiturientė, anot jų „pirmūnė ir aktyvistė", lengvai įstojo į Vilniaus universitetą. Jiems tai taip neįtikėtina, kad daroma išvada: „Ne be kieno nors nepastebimos, tačiau juntamos protekcijos“. Toliau atpasakojama jau ne kartą gvildenta tema apie tai, kaip ir dėl ko esą tolesnė D. Grybauskaitės karjera vystėsi „galvą svaiginančiu greičiu“.

Priminta čia ir žurnalistė Rūta Janutienė. „Faktai, kuriuos pavyko surinkti Rūtai, turėjo būti parodyti filme, jo anonsą rodė jau kelias dienas, tačiau telekompanijos vadovybė premjeros dieną be jokių paaiškinimų nuėmė programą“, nepamiršta priminti ntv.ru. „Ir tai šalyje, kurioje laimėjo demokratija, kur žodžio laisvė aukščiau už bet ką kita?“, nepamiršta nusistebėti autoriai. Jų teigimu, smalsumą kelia daug kas. O dėl kai ko ir spėliojama. Pavyzdžiui, ntv.ru žurnalistai daro prielaidą, kad interviu su pirmąją D. Grybauskaitės tėvo žmona „buvo ne ypatingai išsamus“ dėl to, kad esą pati prezidentė išvakarėse skambinusi visiems savo artimiesiems ir pateikusi atitinkamas rekomendacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užkliuvo ntv.ru žurnalistams net ir tai, kad D. Grybauskaitė, kuriai jau 58 metai, niekada nebuvo ištekėjusi ir neturi vaikų (tarsi mažai tokių moterų ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, kur moterų skaičius viršija vyrų milijonais – red. past.)

Kaip jau skelbta, pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Nepriklausomybės akto signataras Z. Vaišvila, kuris nemažai cituojamas minėtoje publikacijoje, pranešė, kad kreipėsi į teismą. Signataro teigimu, D. Grybauskaitė prieš penkerius metus dalyvaudama prezidento rinkimuose savo anketoje VRK pateikė visiškai priešingus duomenis, negu pastarąjį kartą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų