REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą atvykusi Čekijos Parlamento Senato Kaimo plėtros reikalų komisijos narių delegacija jau lankėsi Rokiškio ir Anykščių rajonų ūkiuose, o balandžio 8 d. Žemės ūkio ministerijoje susitiko su žemės ūkio viceministru Mindaugu Kuklieriumi. Visada Lietuvą palaikantys čekai ne tik domėjosi situacija mūsų žemės ūkyje, bet ir patys papasakojo apie planus skatinti gyvulininkystę, didinti auginamų bulvių plotus, taip pat pripažindami faktą, kad jų šalis šiuo metu nepajėgi apsirūpinti vietine žemės ūkio produkcija.

REKLAMA
REKLAMA

Aptariant ES bendrosios žemės ūkio politikos įgyvendinimą 2014–2020 m., čekai ypač domėjosi tiesioginėmis išmokomis, parama jauniesiems ūkininkams, smulkiems ūkiams, ūkininkavimu nederlingose žemėse, žemdirbių mokymu ir konsultavimu.

Po Čekoslovakijos skilimo savo žemės ūkį pradėję kurti nuo nulio, čekai nenuleidžia rankų. Sužinoję, kad Lietuvoje naujuoju finansiniu laikotarpiu ypatingas dėmesys bus skirtas gyvulininkystei, čekai irgi pasigyrė einantys ta pačia kryptimi. Didesnės paramos sulauks ir bulvių augintojai. „Čekijoje daug alaus, reikia daugiau čipsų“, – čekams juoko bangą sukėlė situaciją pakomentavęs viceministras M. Kuklierius. Aplankę svetingus Lietuvos ūkininkus ir pavaišinti tautinio paveldo produktais, čekai domėjosi, kaip Lietuvos valdžia skatina regioninių produktų gamybą, ar galima gauti paramą ir produkcijos gamybai, ir perdirbimui. Viceministras M. Kuklierius papasakojo apie teikiamą paramą tautinio paveldo produktų gamintojams ir smulkiesiems ūkininkams, sėkmingai prigijusią ūkininkų turgelių idėją. Svečiai neslėpė pavydo Lietuvos ūkininkams, kurie gali pigiau įsigyti specialiai žymėto dyzelino – Čekijos ūkininkai tokios lengvatos dėl krizės neteko.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų