REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir kiekvieną sezoną atėjus lemiamoms Eurolygoms kovoms, startuoja geriausiųjų krepšininkų rinkimai. Oficialiame Eurolygos puslapyje kiekvienas krepšinio gerbėjas gali atiduoti savo balsą bei išrinkti šio sezono geriausiųjų penketą. Tarp 57-ių siūlomų žaidėjų yra ir du Kauno „Žalgirio“ lyderiai – Robertas Javtokas ir Justinas Dentmonas, rašo zalgiris.lt

REKLAMA
REKLAMA

Balsuoti galima paspaudus čia

Lietuvos čempionų gretose jau trečius metus rungtyniaujantis R.Javtokas šį sezoną sužibo naujomis spalvomis. Paprastai už gerą gynybą giriamas aukštaūgis šiame sezone grindė pamatus ne tik gynyboje, bet ir puolime. Žalgirietis Eurolygoje vidutiniškai pelnydavo po 9,7 taško, atkovodavo po 5,3 kamuolio bei dvitaškius metė 65 proc. taiklumu. „Top 16“ etape aukštaūgio statistiniai rodikliai dar geresni – po 12,3 taško, po 5,4 atkovoto kamuolio ir po 1,5 blokuoto metimo per rungtynes. Tad nenuostabu, kad vidurio puolėjas neliko nepastebėtas ir pretenduoja į Eurolygos geriausiųjų penketą.

REKLAMA

Kitas tarp kandidatų esantis žalgirietis – J.Dentmonas. Nepaisant to, kad šis sezonas Eurolygoje įžaidėjui yra debiutinis, jis jau spėjo palikti savo pėdsaką Eurolygos istorijoje. Žalgirietis visą sezoną fenomenaliai atakavo iš toli ir, pataikęs net 74 tritaškius, tapo daugiausiai tolimų metimų per vieną sezoną įmetusiu krepšininku. Taip pat net tris kartus jis buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos turo žaidėju. J.Dentmonas stipriausioje Europos lygoje rinko po 16,8 taško, atkovodavo po 3,5 kamuolio, atlikdavo po 4,1 rezultatyvaus perdavimo ir visose (24) rungtynėse pataikė bent po tritaškį.

REKLAMA
REKLAMA

Į simbolinį turnyro geriausiųjų penketą 2003-2004 metais buvo išrinktas „Žalgirio“ marškinėlius tuomet vilkėjęs Arvydas Sabonis. Nors tokio pasiekimo nė vienam žalgiriečiui po to pakartoti nepavyko, du kartus „Žalgirio“ žaidėjai pateko į Eurolygos sezono antrąjį penketą. 2004-2005 m. sezone tokia garbė atiteko Tanoka Beardui, o po metų tarp geriausiųjų dešimties Eurolygos žaidėjų buvo Darjušo Lavrinovičiaus pavardė.

Šiemet tarp siūlomų kandidatų galima pastebėti ir du buvusius Kauno „Žalgirio“ žaidėjus – Mantą Kalnietį bei Joną Mačiulį. Pastarasis yra vienintelis lietuvis, tęsiantis kovą dėl Eurolygos čempionų titulo.

Balsavimas truks iki balandžio 28 dienos. Atiduoti savo balsą galima kas 24 valandas. Gerbėjų balsai sudarys ketvirtadalį galutinio rezultato. Likusius 75 proc. pateiks Europos krepšinio žiniasklaidos apžvalgininkai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų