REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gėjų lyga (LGL) atidžiai skaičiuoja Seime registruojamus homofobiškus įstatymų projektus ir stengiasi užkirsti jiems kelią. Tačiau seimūnas Petras Gražulis apie tokią aršią kovą turi savo nuomonę.

Lietuvos gėjų lyga (LGL) atidžiai skaičiuoja Seime registruojamus homofobiškus įstatymų projektus ir stengiasi užkirsti jiems kelią. Tačiau seimūnas Petras Gražulis apie tokią aršią kovą turi savo nuomonę.

REKLAMA

LGL užkliuvo Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūno siūloma Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisa, siūlanti numatyti administracinę atsakomybę už šeimos niekinimą kalbomis, demonstruojamais daiktais, plakatais, šūkiais. Neįtiko ir P. Gražulio pateiktas projektas, kuriuo siekiama Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme įtvirtinti nuostatą, draudžiančią įsivaikinti Lietuvos Respublikos piliečius to pačios lyties asmenų poroms.

Į juodąjį LGL sąrašą pateko ir frakcijos „Drąsos kelias“ narys Algirdas Patackas, inicijavęs Baudžiamojo kodekso pataisą, kuria siekiama numatyti, jog seksualinio elgesio ar seksualinės praktikos, įsitikinimų ar pažiūrų kritika arba aptarimas, arba įtikinėjimas pakeisti tokį elgesį, praktiką, įsitikinimus ar pažiūras, savaime nelaikoma tyčiojimusi.

REKLAMA
REKLAMA

„Man regis, jie perlenkė lazdą su visais tais įstatymų projektų skaičiavimais, - padėtį komentavo P. Gražulis. - Aš juk sakau „Gyvenkite, lovoje darykite, ką norite, savo gyvenimo būdo nepropaguokit“. Lygiai tą patį sakau narkomanams, alkoholikams, rūkaliams. Jeigu jau rūkote, tai nesakykite, kad tai yra gerai, nes ant kiekvieno pakelio parašyta, kad tai žudo žmogų. O išsigimimo, anomalijos negalima propaguoti, bet gaila, kad iš Europos Sąjungos eina tokios kvailos mados“.

REKLAMA

Politikas turėjo kritikos ir kandidatams į prezidento postą. „Jie į tai žiūri kaip į normalų reiškinį. Manau, kad toks politikų požiūris skatina išsigimimams, nukrypimams reikštis, - teigė P. Gražulis. - Gali jie skaičiuoti, kiek nori tų projektų, mūsų politikams neužtenka politinės valios tuos įstatymus priimti“.

Paklaustas, ar jaučia psichologinį spaudimą, P. Gražulis priminė liaudies patarlę: „Ant palinkusio karklo visos ožkos lipa“. „Kadangi aš turiu savo tvirtą poziciją, niekas manęs nespaudžia ir nepaspaus. Spaudžia kitus. Ne vienas aukštas politikas man yra sakęs „Petrai, aš palaikyčiau, bet čia yra Europos Sąjungos ambasadų politika. Yra pasakyta, jeigu suklysime su įstatymais, negausime finansavimo. Daugelis politikų tokių gąsdinimų išsigąsta“, - teigė partijos „Tvarka ir teisingumas“ valdybos pirmininko pavaduotojas.

Vėliau jis pasidalino įžvalga, kad „gal ten koks ambasadorius su anomalija“. „Mes esame minkšti, mūsų politikai yra linkę keliaklūpsčiauti. Anksčiau Maskvai lankstėsi, dabar – Briuseliui. Jie tiesiog neturi normalios pozicijos ir požiūrio. Politikai negina konstitucinių vertybių, kad šeima - mūsų valstybės pagrindas. Konstitucijoje yra parašyta, kad tėvystė, motinystė ir vaikystė yra saugoma valstybės, o mes leidžiame homoseksualams lipti sau ant galvos ir kelti neteisėtus reikalavimus“, - teigė P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų