REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugėjant darbuotojų naudojamam įrenginių skaičiui ir poreikiui jais pasiekti reikalingą informaciją iš bet kurios vietos, vis daugiau bendrovių Lietuvoje nusprendžia pereiti prie debesijos sprendimų, praneša bendrovė „Microsoft Lietuva“. Siekdama kuo efektyviau organizuoti įmonės darbą prie „Office 365“ ir „Windows Azure“ perėjo bendrovė „Kelprojektas“, didžiausia transporto infrastruktūros inžinerijos įmonių grupė Baltijos šalyse. Pasak Kristijono Kaikario, „Microsoft Lietuva“ generalinio direktopriaus, verslo atstovai Lietuvoje vis dažniau įvertina, kad patikimiau ir pigiau perkelti savo duomenis į debesiją nei patiems išlaikyti, prižiūrėti ir atnaujinti nuosavą duomenų centrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime daugiau nei 260 darbuotojų šešiuose biuruose Baltijos šalyse, todėl patikima IT infrastruktūra – kertinis akmuo sėkmingai mūsų veiklai. Iki šiol naudojome fizinį duomenų centrą mūsų pagrindiniame biure Kaune. Tačiau jame nebuvo atsarginės elektros tiekimo linijos, apsaugos nuo ugnies ir užliejimo vandeniu. Kartą, tik pusvalandžiui sutrikęs elektros tiekimas itin neigiamai paveikė mūsų kasdienius darbus“, – sako Adas Keserauskas, UAB „Kelprojektas“ IT skyriaus vadovas.

REKLAMA

Pasak jo, kasdieninėje bendrovės komunikacijoje svarbiausią vaidmenį atlieka el. erdvė. Todėl, pasitarusi su savo IT partneriais bendrovėmis „Alna Intelligence“ ir „Albars“, bendrovė nusprendė įdiegti „Office 365“ bei „Windows Azure“ sprendimus. Įgyvendinus projektą el. laiškai, kalendoriai ir darbui svarbūs dokumentai tapo pasiekiami iš bet kurio darbuotojo įrenginio, nepriklausomai nuo jo buvimo vietos.

Taip pat nuo šiol „Kelprojekto“ specialistai gali bendrauti ir keistis dokumentais ne tik el. paštu, bet ir naudodamiesi verslo komunikacijos programa „Lync Online“ bei dokumentų valdymo įrankiu „SharePoint“. Šie sprendimai leidžia organizuoti virtualius susitikimus, prezentacijas bei komandinį darbą, vienu metu pasiekiant ir redaguojant reikalingus dokumentus, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų