REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014 m. balandžio 30 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu Indijos pilietis R. D. pripažintas kaltu dėl to, kad laikotarpiu nuo 2012 m. spalio 19 d. iki 2013 m. rugsėjo 18 d. išsiuntė Seimo nario J. S. šeimos nariams virš 500 žinučių, tarp jų ir bauginančio pobūdžio.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamajam už Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 145 str. 2 d. numatytą nusikaltimą skirta 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA

Teismas konstatuodamas kaltinamojo kaltę padarius nusikaltimus rėmėsi nukentėjusiųjų (šeimos narių) parodymais, protokoluose užfiksuotų žinučių gausa ir jų turiniu, nukentėjusiesiems priklausančių telefonų išklotinėmis.

R. D. skambučiai iš įvairių telefono numerių, siųstų žinučių nukentėjusiesiems turinys, jų kiekis, intensyvumas, nusikalstamų veiksmų trukmė patvirtina, jog tai sukėlė nukentėjusiesiems pastovią baimę, nerimą, vertė juos jaustis nesaugiai. Kaltinamasis, rašydamas grasinančio pobūdžio ir baimę keliančias SMS žinutes visiems šeimos nariams siekė juos bauginti. Teismas, skirdamas laisvės atėmimo bausmę atsižvelgė į tai, kad jis padarė keturias nusikalstamas veikas, už kurias įstatymas be alternatyvų numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų. Kaltinamasis jau buvo teistas už analogišką veiką (grasinimus nužudyti ir sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą), jokių išvadų nepadarė, jo nusikalstami veiksmai tik suintensyvėjo. Nustatant laisvės atėmimo bausmės trukmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis dirba Anglijoje, charakterizuojamas teigiamai, savo noru atlygino dalį neturtinės žalos vienai iš nukentėjusiųjų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų