REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį 2014 metų sezoną pradėjo „Juta Racing“ komanda, šiemet lenktyniausianti Centrinės Europos „Porsche Carrera“ iššūkio taurės ir „Volkswagen Castrol“ taurės varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

„Porsche Carrera“ iššūkio taurės varžybose „Juta Racing“ komandos garbę šiemet gins du lenktynininkai – Ignas Gelžinis, vairuosiantis pernai Jono Gelžinio Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurėje naudotą automobilį, ir lenkas Adamas Gladysz.

REKLAMA

Pirmasis Centrinės Europos „Porsche Carrera“ sezono savaitgalis Vengrijos Hungaroringo trasoje lenktynininkus pasitiko lietumi. I.Gelžinis pademonstravo savo įgūdždžius šlapioje trasoje ir nesunkiai nugalėjo savo klasės kvalifikacijoje, nusileidęs tik trims svečių teisėmis besivaržiusiems sportininkams, kurie važiavo naujesnės kartos „Porsche“ automobiliais ir į taškus nepretendavo. A.Gladysz kvalifikacijoje savo klasėje užėmė trečiąją vietą, o bendroje įskaitoje liko septintas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis važiavimas vyko jau išdžiuvusioje trasoje. Pirmasis startas su „Porsche“ I.Gelžiniui susiklostė nesėkmingai, tačiau lenktynėse jis finišavo šeštas tarp dvidešimties sportininkų ir ketvirtas savo klasėje. A.Gladysz lenktynes baigė ketvirtas bendroje įskaitoje ir trečias savo klasėje. Lenktynių nugalėtoju tapo svečio teisėmis besivaržęs austras Marco Kleinas.

Antrąjį važiavimą I.Gelžinis pradėjo iš trečiosios startinės pozicijos bendroje įskaitoje ir kurį laiką joje važiavo, tačiau šveicaras Rolfas Inechenas, taip pat lenktyniavęs svečio teisėmis, trenkėsi į lietuvio automobilį stabdymo zonoje ir išmušė jį iš trasos. I.Gelžinis buvo priverstas baigti lenktynes, o A.Gladysz finišavo šeštas bendroje įskaitoje ir trečias savo klasėje. Lenktynių nugalėtoju tapo M.Kleinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J.Gelžinis „Volkswagen Castrol“ taurės varžybose - septintas

Toje pačioje Hungaroringo trasoje vykusiame „Volkswagen Castrol“ taurės etape „Juta Racing“ komandai atstovavo J.Gelžinis ir Tautvydas Barštys. Antrus metus iš eilės šiame čempionate startavo ir dar vienas lietuvis – Robertas Kupčikas.

Šlapioje trasoje vykusioje kvalifikacijoje J.Gelžinis dviems važiavimams iškovojo ketvirtąją ir trečiąją startinę poziciją, o T.Barštys pelnė septynioliktą ir penkioliktą startines pozicijas.

Abejų lenktynių startas J.Gelžiniui nebuvo sėkmingas, todėl abu važiavimus jis baigė septintoje pozicijoje. T.Barštys pirmame važiavime liko devynioliktas, o antrame važiavime – keturioliktas tarp 22-ejų sportininkų. Nepralenkiamas šiame etape buvo švedas Marcusas Fluchas, laimėjęs kvalifikaciją ir abu važiavimus. R.Kupčikas, kuris nepaisant kvalifikacijoje iškovotų aštuntosios ir septintosios startinių pozicijų, abu važiavimus baigė penktoje vietoje. „Juta Racing“ pasidžiaugė tautiečio sėkme ir išreiškė viltį, kad kituose etapuose komandos lenktynininkai kovos dėl aukštesnių pozicijų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų