REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukčiai jau ėmėsi „kompensuoti“ pensijas

Pinigai.Valdžiai pažadėjus kompensuoti per krizę sumažintas pensijas, sukčiai bemat sumojo, kaip iš tokių pažadų pasipelnyti. Apsimetę „Sodros“ ar socialiniais darbuotojais, jie ėmė atakuoti garbaus amžiaus gyventojus, siekdami išvilioti pinigus, asmens duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrities VPK atstovė viešiesiems ryšiams Regina Bučinskienė pranešė, kad praėjusį antradienį nuo tokių asmenų nukentėjo Panevėžio rajono, Krekenavos, 87 metų gyventoja.

REKLAMA

Pas ją į namus atėjo dvi jaunos moterys, kurios prisistatė socialinėmis darbuotojomis. Senolei jos pasakė atvykusios sutvarkyti pensijų grąžinimo dokumentų.

Atvykėlės pasiteiravo ir apie šeimininkės turimas santaupas. Senolė viešnioms atnešė knygą, kurioje slėpė 1300 litų. Pasakiusios, kad reikia surašyti banknotų numerius, moteriškės pasidomėjo, ar šeimininkė turi daugiau pinigų.

Senolė nuskubėjo į šiltnamį ir iš ten atnešė stiklainį, kuriame buvo 4000 Lt. Apsišaukėlės ėmė apžiūrinėti pinigus stiklainyje ir neva pildyti dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš atvykėlių nežinia kur dingo, o kita staiga pašoko nuo kėdės ir išbėgo. Supratusi, kad ją apgavo, 5300 litų netekusi krekenavietė kreipėsi į policiją. Pareigūnai ieško įtariamųjų.

Antradienio vakare į „Sodros“ informacijos centrą paskambinusi gyventoja pranešė, kad pas jos 88 metų mama Krekenavoje apsilankė nepažįstama jauna moteris. Viešnia prisistatė „Sodros“ darbuotoja ir pasiūlė 120 litų, kaip dalį kompensacijos už nesumokėtą pensiją. Šeimininkės ji paprašė padiktuoti paso numerį ir banko sąskaitos numerį, į kurią esą bus pervesti pinigai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak skambinusios moters, apsimetėlė su tokiais pat pasiūlymais lankėsi ir pas kitus Krekenavos pensininkus.

„Sodra“ teigia, kad tai ne pirmas kartas, kai gyventojus lanko sukčiai, apsimetę „Sodros“ ar kitų valstybės institucijų darbuotojais. Aferistai aiškina atėję perskaičiuoti pensijų, patikslinti sąskaitų, pakeisti litus į eurus ir kt.

„Sodra“ primena, kad jos darbuotojai niekada nesilanko gyventojų namuose. Įtartinų asmenų sulaukę gyventojai raginami neatskleisti savo asmens duomenų, neatiduoti pinigų.

Policija garbaus amžiaus gyventojams, pas kuriuos lankosi nepažįstami asmenys, prisistatantys kokių nors tarnybų ar institucijų darbuotojais, pataria pasikviesti kaimynus, artimuosius ir jokiu būdu nepatikėti jiems savo santaupų.

Vieniši senoliai gali skambinti tiesiai policijai, kuri padės įsitikinti, ar atvykėliai nėra apsišaukėliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų