REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuogų moterų nematys trejus metus

Net dviejų instancijų teismai nutarė, kad panevėžietis Vilhelmas Steponas Kuodis (65 m.) kaltas dėl savo sugyventinės Onos B. sužalojimo, ir pasiuntė jį trejiems metams už grotų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sekso gigantas“

Vilius – taip jį vadina sugėrovai ir artimieji – su Ona gyventi susiėjo prieš daugiau nei 11 metų. Pora kaimynams nekliuvo, nes, jei ir girtuokliaudavo, tai smarkiai aplinkinių ramybės nedrumsdavo. Vilius tiek sugėrovams, tiek ir kaimynams atrodė šiek tiek keistokas: buvo ypatingai pavydus, savo Oną nuolat laikė nuogą ir užrakinęs, retai kur leisdavo išeiti. Į sugėrovų klausimą, kodėl jis taip elgiasi, Vilius atšaudavo: „Mano bobos visada turi būti nuogos“. Vyrai į saują prunkštė, jog Vilius „tikras „sekso gigantas“ – mat jis ne tik nuolat versdavo Oną „mylėtis“, bet ir dažnai parsivesdavo kokią nors ištroškėlę, su kuria padaręs stikliuką kitą, užsidarydavo mažame miegamajame.

REKLAMA

Jei Ona bandydavo prieštarauti, gerokai apvelėdavo jai šonus. Mušdavo Oną, jei ši kuo nors neįtikdavo ar koks nors sugėrovas per ilgai, jo nuomone, į ją spoksodavo. Tačiau mušama moteris stengėsi neišleisti nė garso – mat Vilius mušdamas nepamiršdavo „perspėti“, jog, jei ši nors truptėlį cyptels, tai užmuš. Taigi, Ona gyveno ir kentėjo – bijojo net tik kaimynėms prasitarti, kad sugyventinis ją skriaudžia, bet ir apskritai su kaimynėmis bendrauti.

REKLAMA
REKLAMA

Kartą skundėsi

Sykį ji buvo parašiusi pareiškimą policijai – tuomet Vilius jai buvo išdeginęs lytinius organus. Tuomet V. Kuodžiui buvo uždrausta su ja susitikinėti, tačiau vyras draudimų nepaisė. Naktimis atsibaladodavo į butą, kuriame tuo metu Ona buvo prisiglaudusi ir reikalaudavo grįžti pas jį. Kai ši nesiryžo paklusti jo reikalavimams, kartą atėjęs su kirviu sukapojo duris ir pagrasino, jog užmušiąs, jei Ona nepersigalvos, negrįš namo ir nepakeis parodymų. Vilius moterį tiek prigąsdino, kad šioji pakeitė parodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau suėjus kartu gyventi niekas nepasikeitė. Vilius ir toliau girtuoliaudavo, laikė ją nuogą, neleisdamas apsivilkti drabužiais net ir prie svetimų žmonių, už „nepaklusnumą“ Oną mušdavo, vesdavosi į namus įvairaus plauko moteris ir viešai, savo moters akyse, su jomis lytiškai santykiaudavo.

Aptalžė strypu

Pernai liepos 23-ąją abu sugyventiniai girtuokliavo. Vakare, apie 19 valandą, pas juos užsuko jų pažįstamas Augis. Išgėręs kelias taureles, pasėdėjęs valandžiukę, vyras išėjo namo. Viliui užvirė širdis – taigi šis į jo bobą spoksojo! O gal net, kai jis buvo į tualetą nuėjęs, tai ir pasimylėjo!

REKLAMA

Kaip tik tuo metu paskambino nereta išgertuvių dalyvė Laima R. Na, Vilius tuoj pat ją pakvietė išgerti „čierkos“. Ši, žinoma tuoj atliuoksėjo – kaip gi praleisi progą dykai išgerti ir dar su vyru pasimylėti!

Gerokai apgirtusi Ona jau gulėjo kambaryje ant sofos, tad Laima su Viliumi, įsitaisę šalia, abu gėrė degtinę. Kadangi vyras mėgo tik nuogas moteris, tai Laima nesivaržydama drabužius nutrenkė į kampą. Taip begurgšnojant Vilius nutarė, jog atėjo laikas „meilei‘, tad nutvėręs Laimą už rankos, nusitempė į greta esantį miegamajį. Ona neiškentusi kažką piktai burbtelėjo. „Tylėk, kale! Pati ką tik su Augiu dulkinaisi! Dabar aš galiu...“ – drėbė Vilius. Pasak Laimos, tuomet Ona trenkusi Viliui per veidą, na o šis dar labiau įširdęs, girdi, pasakė „nu tu šitaip“ ir išbėgęs į lauką. Iš kiemo vyras grįžo nešinas metaliniu strypu. Nieko nesakęs priėjo prie gulinčios Onos ir porą kartų trenkė tuo strypu moteriai į galvą. Ona nerėkė ir nevaitojo, tik susiėmė už tos vietos, kur pataikė ir gulėjo toliau.

REKLAMA

Vilius grįžo į miegamąjį ir visą naktį praleido su Laima. Kai ryte atsikėlė, pamatė, jog Ona guli toje pačioje pozoje, kurioje paliko po smūgių, ant pagalvės matėsi nubėgusio ir sukrešėjusio kraujo dėmė. Pabandė judinti, tačiau pamatė, jog moteris – be sąmonės. Priklojęs jos nuogą kūną purvinu skuduru nužėgliojo į netoliese esančią greitosios medicinos pagalbos stotį. Girdi, mano moteriškei epilepsijos priepuolis, gelbėkit...

Naikino įkalčius

Atvykę medikai rado moterį ne epilepsijos mėšlungio sutrauktą, o gilioje komoje. Moteris buvo visiškai nuoga, užklota kažkokiu skuduru. Kita moteris – o tai buvo Laima R. – irgi nuoga sėdėjo vietuvėje ant grindų ir rūkė. Medikams pasiteiravus, kodėl moterys nuogos, Vilius atsakė, kad „jo bobos turi būti visą laiką nuogos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be sąmonės gulinčios Onos dešinys smilkinys buvo smarkiai sužalotas. Vyras medikams aiškino, jog buvo išėjęs, o kai grįžo, girdi, pamatęs, kad Oną ištikęs epilepsijos priepuolis. Girdi, gal besiblaškydama ir susimušė... Medikai iškart įvertino, jog moters būklė sunki – kad ji senokai komoje, tad skubiai nugabeno į Panevėžio respublikinę ligoninę.

Į įvykio vietą atvykę tyrėjai rado V. Kuodį benaikinantį nusikaltimo žymes: kieme vyras bandė skalbti krauju nutaškytus patalynės užvalkalus ir savo rūbus. Pareigūnamas jis nesugebėjo nieko paaiškinti, painiojosi parodymuose, elgėsi agresyviai.

REKLAMA

Apklausta ir kartu buvusi visai nuogutėlė Laima R., kuri ir toliau lyg niekur nieko gurkšnojo degtinę ir traukė dūmą. Nuogalė papasakojo, kad tai V. Kuodis liepęs joms su Ona išsirengti nuogoms. O vėliau jis panoro eiti į kitą kambarį su ja santykiauti. Kai Ona dėl to papriekaištavo, tai Vilius strypu sudaužė jai galvą. Laima R. net parodė kambaryje už lovos padėtą nusikaltimo įrankį – metalinį guma aptrauktą strypą.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, jog moteriai lūžęs momenkaulis, kraujas išsiliejęs po minkštaisiais galvos smegenų dangalais, plyšęs kairės ausies būgnelis, lūžęs kairys alkūnkaulis. Eksperto nuomone, tokie sužalojimai nukentėjusiajai galėjo būti padaryti suduodant ne mažiau du smūgius metaliniu strypu. Ir tokie sužalojimai nebūdingi žmogui griūnant pačiam.

REKLAMA

Neprisipažino

Teisiamas V. Kuodis kaltu neprisipažino. Jis laikėsi savo versijos, esą Oną ištikęs epilepsijos priepuolis (moteris ištikrųjų serga epilepsija, tačiau pasak nukentėjusiosios priepuoliai būna labai retai ir jie nėra smarkūs). O sumušti ją galėjo esą Laima R. Jis net bandė tokią versiją įpiršti ir savo sužalotai sugyventinei: 5 mėnesius laikytas už grotų jis parašė kaimynei laišką, jog Ona, girdi, privalo žinoti, kad ją sumušusi būtent Laima R...

Tačiau teismo neįtikino teisiamojo pasakojimas. Buvo pasiremta neginčijamais įrodymais: pačios nukentėjusiosios nuosekliais parodymais bei Laimos R., mačiusios kaip Vilius muša savo moterį, liudijimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skiriant bausmę buvo atsižvelgta į tai, kad kaltinamasis V. S. Kuodis padarė apysunkį tyčinį nusikaltimą, taip pat ir į kaltinamojo asmenybę – į tai, kad nors jis formaliai teisiamas pirmą kartą (teistumai išnykę), tačiau praeityje buvo teistas už smurtinius nusikaltimus, o tai rodo, kad jo smurtinis elgesys nėra atsitiktinis ir, kad nusikaltimą padarė būdamas neblaivus (3,26 prom girtumas).

Ona B. ir vėl savo sugyventinio pagailėjo ir jokio civilinio ieškinio nereiškė. Vyrui teks atlyginti tik Panevėžio teritorinei ligonių kasai – 3535 litus už nukentėjusiosios gydymą ir 32 litus proceso išlaidų.

Aurelija ŽUTAUTIENĖ  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų