REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kuria siekiama atkurti istorinį teisingumą. Tačiau iš dešimties įtariamųjų teisiamųjų suole sėdi tik vienas – pirmasis po nepriklausomybės atkūrimo vidaus reikalų ministras Marijonas Misiukonis (74 m.).

REKLAMA
REKLAMA

Šioje Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Romualdo Valiulio dar 2009-ųjų lapkritį teismui perduotoje byloje dėl vieno paskutiniųjų Lietuvos partizanų Antano Kraujelio žūties buvo kaltinami keturi Lietuvos gyventojai: M. Misiukonis, Sergejus Tichomirovas, Rimantas Kublickas ir Petras Laguckas. Prokurorai šioje byloje nustatė dešimt asmenų, kurie, tarnaudami sovietams nulėmė Lietuvos partizano žūtį. Pasak kaltinamąjį aktą surašiusio prokuroro, dėl užsitęsusių archyvinių dokumentų paieškų, ekspertizių, komplikuoto tarptautinės teisinės pagalbos prašymų vykdymo kai kuriose užsienio šalyse šiai genocido baudžiamajai bylai ištirti prireikė beveik 11 metų.

REKLAMA

Teismui perduoti tik keturi kaltinamieji, kadangi kiti šeši jau mirę. Vykstant teismui, kuris prasidėjo 2010-aisiais numirė dar trys įtariamieji ir dabar teisiamas tik M. Misiukonis, pirmasis po nepriklausomybės atkūrimo vidaus reikalų ministras. Apie tai skaitykite „Akistatos“ straipsnyje „KGB generolas norėtų partizaną paversti banditu“.

Kitos „Akistatos“ temos – apie tai, jog kaliniai už grotų kartu nusitempia ir savo motinas, įkalbėję jas tiekti narkotikus; apie tai, kaip motina ieškodama, kas nužudė jos dukrą apsimetinėjo prostitute; apie tai, kad Lietuvoje po truputį daugėja pilietiškų žmonių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų