REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokybiškiausio LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ prodiuseris Gediminas Jaunius kalba apie įsibėgėjantį trečiąjį šou sezoną: žąsies odą, slaptą gerbėją, porolonus ant galvų ir visas emocijas, kurios nuo rudens bus LNK eteryje.

Kokybiškiausio LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ prodiuseris Gediminas Jaunius kalba apie įsibėgėjantį trečiąjį šou sezoną: žąsies odą, slaptą gerbėją, porolonus ant galvų ir visas emocijas, kurios nuo rudens bus LNK eteryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip vertinate ką tik praūžusias atrankas į „Lietuvos balso“ trečiąjį sezoną?

Jei lygintume du pirmuosius sezonus su ateinančiu trečiuoju, tai galima drąsiai sakyti, kad Lietuva galutinai įsimylėjo šį kerintį tarptautinį muzikinį šou, kuris dalyviams dovanoja prabangą gyvai muzikuoti kokybiškoje scenoje ir pasiekti plačią auditoriją, o žiūrovui garantuoja aukščiausios prabos emocijas, kurias gali sukelti žmogaus balsas.

REKLAMA

Trys dalyviai, kurie Jums įsiminė labiausiai ir, jūsų manymu, sužavės visą Lietuvą.

Žinote, sėdint atrankų perklausoje išgirstame labai daug gerų balsų, bet būna tokių, kurie įeina ir tu supranti – prieš tave būsimas finalininkas. Per praėjusius du sezonus buvo tokių atvejų ir nuojauta pasiteisino, tokiems dažniausiai atsisuka visos keturios kėdės. Praėjusiais metais taip visi komisijoje kalbėjome apie Dagną. Jos balsas pakerėjo nuo pirmo garso. Ir štai ji tapo Merūno komandos finalininke. Šiemet regis tokių, kurie krito į akį iš pirmo garso buvo dar daugiau. Bet žinote, mano simpatijos mažai ką reiškia. Perklausos bus aklos. Tik dalyvio balsas tą akimirką nulems ar mokytojai spaus savo mygtukus ir kėdės ims suktis. Aš stengiuosi neturėti favoritų, nes mano darbas užtikrinti, kad visi kartu išrinktume tą vieną ypatingą ir galingą balsą, kuriuo didžiuosis visa šalis.

REKLAMA
REKLAMA

Koks mokytojas populiariausias tarp potencialių dalyvių?

Pernai absoliučiais favoritais buvęs Donatas ir Merūnas šiemet turės gerokai labiau pakovoti dėl simpatijų dalyvių širdyse, mat po praėjusio sezono Valinskų akcijos stipriai pakilo, juk būtent Ingos ir Arūno komandos finalininkas Paulius Bagdanavičius išplėšė pergalę įnirtingoje kovoje iš Donato favoritės Monikos Linkytės. Nors jei atvirai, man susidarė įspūdis, kad šiemet dalyviai labiausiai norėtų, kad jiems atsisuktų Katažina. Jos nuoširdumas ir rūpestis neliko nepastebėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką reiškia šiųmetis projekto šūkis „Visos emocijos”?

Trečiasis sezonas mus įgalina truputėlį atsipalaiduoti, įlieti dar daugiau spalvų į projektą. Žiūrovas gerai jau pažįsta taisykles, tad esame nusiteikę daugiau improvizuoti. Puikiai žinome ką ir kaip reikia daryti, jog projektas išliktų įtraukiantis ir įdomus. Šiemet greta šio projekto stiprybės – dramos – paryškinsime ir kitas emocijas: juoką, kuris taip patinka jaunesnei auditorijai, romantiką, be kurios jokia tikra kūryba neapsieina, kaip, beje, ir jokie TV projekto užkulisiai, ir, žinoma, bus aistrų – jų niekada nebūna per daug.

REKLAMA

Ar buvo dalyvių, kurie perklausose bandė sužavėti ne tik balsu, o ir trumpais sijonais arba barzdomis?

Turėčiau pasakyti, kad šiemet mus nustebino aukšta dalyvių pasirengimo kokybė. Atsitiktinių žmonių buvo ypač mažai. Regis visi suprato, kad Lietuvos balse reikia dainuoti. Čia pasinaudodamas proga noriu ypatingai padėkoti mūsų atrankų grupei, atlikusiai puikų darbą. Nors keleto kuriozų išvengti vis dėlto nepavyko. Tiesa, jie buvo linksmi. Mus aplankė Žmogus kasetė ir Vinilas – žmonės su porolonais ant galvų. Jie nelabai ką matė, nelabai ką ir padainavo, bet linksma buvo.

REKLAMA

„Aklosios perklausos“ bus filmuojamos jau birželio 16,17 ir 19 dienomis. Kas laukia į filmavimą susirinkusių žiūrovų?

Nauja šviežutėlė studija, kurios dizainą šiemet mums kuria lietuvis scenos dailininkas Andrius Matusevičius, kūręs scenas didžiausiems mūsų šalies muzikos grandų koncertams arenose. Tikimės nustebinti. Teatro arenos publika filmavimo metu jaučiasi kaip gyvo garso koncerte. Čia bus daug geros, kokybiškos muzikos, jaudulio ir tų svaiginančių akimirkų, kuomet dalyviui atsisuka kėdės. Publika mūsų projekte itin svarbi ir mes ją lepiname kaip išmanome – apdovanojame prizais, išskirtiniu dėmesiu. Šiemet filmavimus dar labiau sutrumpinome, taip pat pakvietėme ypatingą publikos vedėją, kuris išskirtinį dėmesį skirs studijos publikai – atmosferą kurs ir pertraukėles moderuos šio sezono atradimas – Rokas Bernatonis, jaunas, talentingas magijos ir puikaus humoro meistras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai „Lietuvos balsui“ buvo itin sėkmingas sezonas, kokio tikitės šiemet?

Mūsų pagrindinis tikslas – žiūrovo meilė. Regis, ją jau užsitarnavome, tad neketiname jos išbarstyti. Turime viską, ko reikia kokybiškam ir pergalingam trečiajam sezonui: talentingiausius projekto dalyvius, visų mylimus projekto vedėjus Ingą Jankauskaitę ir Rolandą Vilkončių, neprilygstamus muzikos profesionalus mokytojų kėdėse, dėl kurių visa šalis eina iš proto, tai tik patvirtina intensyvus jų koncertinis grafikas šią vasarą. Interaktyvumas – dar vienas mūsų koziris. Reporteriai Santa ir Šarūnas sėkmingai dirbs ir toliau su interneto bendruomene.

REKLAMA

Jei pats dalyvautumėte „Lietuvos balse“, kokią dainą pasirinktumėte mokytojams sužavėti?

Pasirinkčiau lietuvišką dainą, kurią nors iš senesnių laikų. Daug gražių turime. Ir ji suskambėtų naujai. Bet tai būtų neabejotinai jausminga daina. Į ją sudėčiau daug ilgesio ir nostalgijos. Šiaip man labai artima yra Nedos vokalo kultūra ir emocingumas. Gal dėl to, kad ji ne tik puiki vokalistė, bet ir groja pučiamuoju instrumentu (fleita). Man atrodo, kad ji tuputį mąsto kaip instrumentalistė. O man kaip žmogui grojusiam saksofonu, tai labai artima. Greičiausiai tai būtų „Žingsniai nebe tie”.

REKLAMA

Kokia yra pagrindinė „Lietuvos balso“ auditorija?

Tai plati auditorija – mūsų šalies žmonės, kurie mėgsta azartą, gražias dainas. Esu tikras, kad šiame projekte sau peno randa ir melomanai ir tie, kuriems tiesiog smagu su visa šeima ar bičiuliais savaitgalius leisti geroje kompanijoje įsijungus televizorių. Jaunimą mes pasiekiame dar ir internetiniais kanalais. Šis projektas youtube kanale susilaukia nemažai tarptautinio dėmesio, mat visi dalyvių pasirodymai keliame į bendrą „The Voice” youtube kanalą.

Ką šiuo metu veikia „Lietuvos balso“ nugalėtojai ir finalininkai?

Man ypatingai malonu stebėti kaip sėkmingai klostosi mūsų projekto dalyvių muzikinės karjeros. Šou nugalėtojai Julija ir Paulius aktyviai koncertuoja, įrašinėja dainas, dažnai juos matome TV ekrane. Jų karjera vis labiau įsisiūbuoja! Štai Gabrielius Vagelis po pirmojo sezono greta sėkmingos muzikinės karjeros sulaukė ir pelningo reklaminio pasiūlymo - tapo EURONICS prekės ženklo veidu Lietuvoje. Monika, Milita, Berta neabejotinai jau įsitvirtino muzikos rinkoje. Ar pamenate tuos laikus kai daugelis dūsaudavo, kad mūsų scenoje karaliauja bebalsiai, žiopčiojantys į išjungtus mikrofonus? Tai jau praeitis. Ir drąsiai galiu sakyti, kad tai ženklus „Lietuvos balso” indėlis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto užkulisiuose kalbama, kad projektas turi vieną labai rimtą gerbėją, kuris seka kiekvieną šio projekto žingsnį?

O taip. Petras Mureika. Jis mūsų talismanas. Nėra įrašo, kurio jis nepapuoštų savo komentarais su daugybe daugtaškių. Jis ištikimai mus lydi jau trečią sezoną. Kiek man žinoma, tai buvęs lėktuvo pilotas. Išskirtinė asmenybė.

Kaip manote, ar Lietuvos muzikiniam pasauliui kažkada pavyks „pagimdyti“ tokias žvaigždes kaip Rihana, Justin Timberlake ar Miley Cyrus?

Neabejotinai talentingų ir charizmatiškų žmonių turime ir mes. Tačiau tikėtis, jog sėkmingas dalyvavimas TV projekte atvers viso pasaulio duris, nebūtų išmintinga. Tai puiki pradžia muzikinei karjerai. Tačiau toliau laukia atkaklus darbas ir savęs paieškos. Mes neabejotinai galime padėti atrasti auditoriją Lietuvoje. Taip mes galime padėti užmegzti ir tarptautinius kontaktus. Kaip klostysis reikalai toliau, daug priklauso ir nuo vadybininkų. Mano galva, kad Milita Daikerytė ir Gabrielius Vagelis yra tie, iš kurių galėtume sulaukti malonių siurprizų kalbant apie tarptautinę karjerą. Pauliui Bagdanavičiui linkiu Merūno sėkmės, jis galėtų eiti šiuo keliu. Bet nesinori daug kalbėti, idant neišbaidytume jų sėkmės.

REKLAMA

Kiek šiemet lems žiūrovai spręsdami „Lietuvos balso“ dalyvių likimą?

Kaip ir kiekvienais metais, šou pradžioje žiūrovai labiau mėgaujasi vykstančiu procesu ir kaip ir krepšinyje serga už mūsų dalyvius, komentuoja mokytojų pasirinkimus. Kartais su tuo karštai nesutinka. Ir taip tęsiasi iki tol, kol ateina finalinių kovų etapas. O tada jau būna karšta – kaista telefonų linijos ir žmonės aktyviai naudojasi savo teise įtakoti mokytojų sprendimus. Finale viską lemia tik Lietuvos žmonių balsas - tai tikri rinkimai.

Ko palinkėtumėte būsimiems „Lietuvos balso“ dalyviams „Aklosiose perklausose“?

Atsineškite vieną konkrečią emociją. Sudėkite viską, ką turite, į savo balsą ir dainuokite taip, kad mokytojai tiesiog negalėtų nepaspausti mygtuko. O prieš perklausas pasisodinkite savo artimus žmones ir dainuokite jiems žiūrėdami į jų odą. Jei ji nuo jūsų balso oda šiaušiasi iš susijaudinimo ir pasidaro kaip žąsies – vadinasi jums greičiausiai pavyks... Žąsies oda – ženklas, kad jūsų balsas sukelia emocijas. Juk čia viską lemia balsas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų