REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Populiarių lenktynių „Autoplius Fast Lap“ organizatoriai džiaugiasi dvigubai didesniu etapo Estijoje populiarumu. Pirmadienį vyksiančiose antrose šių metų sezono lenktynėse startuos net 76 lenktynininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktyniauti akis į akį ir lenktyniauti su laiku

Tradiciškai, „Autoplius Fast Lap“ varžybose vyks dvejos skirtingos lenktynės – „Time Attack“, kur varžomasi dėl kuo geresnio vieno rato įveikimo laiko, bei „Race“, kur siekiama aplenkti visus konkurentus ir finišą pasiekti pirmam.

REKLAMA

„Greičiausio rato lenktynės yra mūsų lenktynių pamatas – nuo tokio formato viskas prasidėjo. Matuojant dalyvaujančių lenktynininkų skaičiumi, tai pats populiariausias žiedinių lenktynių formatas Baltijos šalyse. Tiesa, matydami dalyvių norą pasigalinėti „akis į akį“, nuo 2011 metų rengiame ir „Race“ lenktynes, kurios taip išpopuliarėjo, kad šiais metais teko padvigubinti šių varžybų skaičių, kad kokybiškai pasivaržyti galėtų visi norintys“, – pasakoja vienas „Autoplius Fast Lap“ varžybų organizatorių Giedrius Čenkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo etapo metu, vos paskelbus registracijos pradžią, užsipildė visos dalyviams skirtos vietos. Tai jau tapo tradicija, kai „Autoplius Fast Lap“ varžybos vyksta Lietuvoje. Tačiau šiais metais net varžybų organizatorius nustebino ypač didelis aktyvumas ir noras dalyvauti antrame etape Estijoje.

„Paprastai, mūsų rengiamos varžybos Latvijoje ar Estijoje dalyvių skaičiumi nesivaržydavo su lietuvišku etapu. Tačiau šių metų etapui Esrijos „auto24Ring“ trasoje užsiregistravo net dvigubai daugiau dalyvių, nei praėjusiais metais. Šiuo metu beveik pasiekėme maksimalų lenktynininkų skaičių“, – sako G.Čenkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priežasčių dvigubam populiarumui toli ieškoti nereikia. Parnu mieste įrengta trasa – pati moderniausia Baltijos šalyse. Ji ypatingai patinka lenktynininkams, kurie čia jaučiasi saugesni, todėl tampa greitesni. Negana to, dėl naujos asfalto dangos čia ženkliai mažiau dėvisi padangos, kurios sudaro didžiąją dalį lenktynininkų biudžeto.

Saugios lenktynės

Kaip ir praėjusiais metais, „Autoplius Fast Lap“ varžybos Estijoje yra organizuojamos pagal saugos planą, kuris užtikrina teisėjų, gelbėtojų, medicinos darbuotojų, trasos personalo ir lenktynių organizatorių sklandų darbą.

REKLAMA

„Mūsų prioritetas – sukurti saugią šventę. Parnu trasoje pirmadienio lenktynių metu dirbs profesionalūs teisėjai, budės greitoji medicinos pagalba. Automobilius tikrinanti techninė komisija taip pat bus itin atidi. Tai yra kertiniai ingredientai kuriant saugias lenktynes dalyviams, žiūrovams ir trasoje dirbantiems asmenims“, – pasakoja Giedrius Čenkus.

Lyderių laimės ir nelaimės

Į antrą „Autoplius Fast Lap“ etapą žada beveik visi lyderiai. Tiesa, praėjusių metų čempionas latvis Mareksas Matvejevsas, kaip ir pirmame šių metų etape, nepasirodys. Remonto metu nepataisomai sugadintas jo „Lotus Exige“ variklis. Pasak lenktynininko, jam gali tekti praleisti, ne tik Estiją, bet ir visą šių metų čempionatą.

REKLAMA

Tai nėra pati blogiausia žinia pirmojo etapo „Time Attack“ lenktynių nugalėtojui Andriui Firantui. Nes nepaisant dar net neįpusėjusio čempionato, jam pakanka likusiuose trijuose etapuose finišuoti bent trečiam, kad taptų 2014-ųjų čempionu. Jo „Honda S2000“ yra šiai misijai pasiruošęs automobilis. Po nesėkmingo pirmojo etapo į Estiją atsišviežinęs atvyks daugkartinis „Autoplius Fast Lap“ čempionas Jonas Poškus. Jo „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ gavo naują aerodinaminį paketą, kuris turėtų suteikti dar daugiau greičio. Pasaulio „Time Attack“ scenoje aerodinamika jau ne pirmus metus vaidina lemiamą vaidmenį. Jonas yra bene pirmas lenktynininkas Baltijos šalyse įvaldęs šį oro srautų valdymo mokslą. Joninių proga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Autoplius Fast Lap“ organizatoriai visus smalsuolius kviečia atvykti į Parnu lenktynių trasą birželio 23-ąją, pirmadienį. Parnu trasa yra labai dėkinga stebėti lenktynes – matumumas joje labai geras, o kova nusimato labai įtempta. Renginys bus gera proga praleisti standartines paparčio žiedo paieškas Joninių metu.

„Kiekvienas lenktynes organizuojame kaip šventę lenktynininkams ir žiūrovams. Esu tikras, kad kiekvienas automobilių sporto gerbėjas iškeistų Jonines į geras lenktynes. Pirmadienį tam bus puiki proga. Taip pat, bus galima pasveikinti vienintelį mūsų Joną – daugkartinį čempioną Poškų“, – sako Giedrius Čenkus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų