REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Biržų ligoninę naktį atvežtų pacientų artimieji išgirdo, kad reikėtų laukti ryto, kol ateis operuoti galintis gydytojas.

Į Biržų ligoninę naktį atvežta mergaitė čia nebuvo operuota. Ligoninės direktorius Nikolajus Jeloza teigė, kad studentas rezidentas operuoti arba asistuoti gali tik kito gydytojo priežiūroje.

Naktį praktikantas rezidentas budėjo vienas

Prieš dvi savaites savaitgalio naktį į Biržų ligoninės priimamąjį tėvai atvežė pilvo skausmų kamuojamą moksleivę dukrą.

„Matėme, kad delsti pavojinga, tą pripažino ir dukrą apžiūrėjęs jaunas budintis gydytojas", - pasakojo merginos tėvas. Gydytojas teigęs, kad ligonę reikėtų vežti į Panevėžį, nes Biržuose tektų laukti 9 valandos ryto, kol ateis operuoti galintis gydytojas.

Pasak pacientės tėvo, naktį dirbo gydytojas rezidentas.

„Nejaugi bėdai ištikus reikia laukti ryto, nors Biržuose yra Chirurgijos skyrius?" - svarstė ligonės tėvas. Jis dukrą nuvežė į Panevėžį, kur ligonei apendicitas buvo išoperuotas nelaukiant ryto.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, ką reiškia trūkęs apendicitas ir kokios gali būti pasekmės", - kalbėjo vyras. Jis teigė tą pačią naktį sutikęs kitą žmogų, atlydėjusį sūnų, kurio plaštaka buvo sulaužyta. Jaunojo ligonio tėčiui gydytojas pasakęs neturintis licencijos, kad galėtų atlikti operaciją.

REKLAMA

Pasak daugeliui pažįstamo rajono ūkininko, jaunas gydytojas elgėsi teisingai, pats nesiimdamas operuoti. Tačiau žmogus abejoja, kodėl praktikantas rezidentas naktį paliekamas vienas.

 

Vaikus operuoti tegali vienas gydytojas

Ligoninės direktorius Nikolajus Jeloza teigė, kad studentas rezidentas operuoti arba asistuoti gali tik kito gydytojo priežiūroje.

Tą naktį, kai buvo atvežta moksleivė mergina, rezidentas pasielgęs teisingai nesiimdamas jos operuoti. Pasak ligoninės vadovo, Biržuose tik vienintelis gydytojas Leonidas Sologubovas turintis teisę atlikti operacijas vaikams. O tuo metu jis atostogavo.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tą savaitgalį nebuvo daugiau žmonių, kuriems chirurgų pagalbos teko ieškoti Panevėžyje, direktorius negalėjo pasakyti, nes jam nepavyko susisiekti su budėjusiu studentu rezidentu.

Gydytojas L. Sologubovas patvirtino, kad vienintelis jis Biržuose turi licenciją, suteikiančią teisę operuoti vaikus.

Sveikatos priežiūros ministerijos Sveikatos priežiūros išteklių valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Ina Jasaitienė teigė, kad gydytojas rezidentas yra tik mokinys, turintis dirbti kito gydytojo priežiūroje.

Traumatologijos skyriaus vedėjas O. Kvedaravičius teigė, kad nėra lengva dubliuoti studentų darbą, nes jie su Daliumi Jakubėnu turi itin didelį darbo krūvį. Pasiteiravus, ar tai nereiškia, kad Biržuose trūksta chirurgų, vedėjas atsakė, kad pagal atliekamų operacijų skaičių gydytojų yra pakankamai, tačiau tiems patiems daktarams budint naktimis jaučiasi nuovargis. Ir pats O. Kvedaravičius sako, kad jis naktį operuoti imasi tik tada, kai pavyksta susirasti padėjėją - asistentą. Jei nepavyksta, ligonis siunčiamas į Panevėžį.

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų