REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su „Drąsos kelio“ partija į Seimą išrinktas Valdas Vasiliauskas jungiasi prie „Tvarkos ir teisingumo“.

Su „Drąsos kelio“ partija į Seimą išrinktas Valdas Vasiliauskas jungiasi prie „Tvarkos ir teisingumo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis BNS patvirtino jau įteikęs prašymą dėl įstojimo į „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją. Parlamentaras sakė šią frakciją pasirinkęs dėl ideologinio artumo.

REKLAMA

„Tvarka ir teisingumas“ šiuo metu yra man artimiausias politinis darinys“, – BNS sakė V. Vasiliauskas.

Parlamentaras taip pat tvirtino savo sprendimu negriaunantis „Drąsos kelio“ frakcijos, nes panaikinus buvusios seniūnės Neringos Venckienės mandatą ji automatiškai nustojo egzistuoti.

„Drąsos kelio“ frakcijos jau nebėra. Šiuo metu jos nėra“, – sakė parlamentaras. Jis tvirtino, kad prisijungus naujam atstovui vietoj N. Venckienės sprendimas dėl frakcijos subūrimo turėtų būti priimamas iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo statutas numato, kad parlamentinę frakciją sudaro ne mažiau kaip septyni nariai. Jokioms frakcijoms nepriklausantys parlamentarai yra Seimo mišrios grupės nariai.

„Drąsos kelio“ frakcija turėjo septynis narius ir frakcijos statusą prarado, kai Seimas per apkaltą praėjusią savaitę panaikino daugiau kaip metus parlamente nesirodžiusios N. Venckienės mandatą.

N. Venckienės vietą parlamente užims verslininkas Stasys Brundza. S. Brundza sako, jog darbo frakcijoje tarsis su kitais pagal „Drąsos kelio“ sąrašą išrinktais parlamentarais, bet taip pat teigia, kad artimiausia jam atrodo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija. Jo manymu, visiems „Drąsos kelio“ nariams reikėtų pasvarstyti dėl susijungimo su šia frakcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tvarka ir teisingumas“ parlamente šiuo metu turi dešimt atstovų.

Birželio 19 dieną Seimas per apkaltą panaikino daugiau kaip metus parlamente nesirodžiusios N. Venckienės mandatą. Šis sprendimas priimtas Konstituciniam Teismui paskelbus, kad neatlikdama savo tiesioginių pareigų N. Venckienė šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį nutrūkusiais pripažino N. Venckienės įgaliojimus. Pagal „Drąsos kelio“ partijos sąrašą į Seimą turėjo pateikti Mykolo Romerio universiteto profesorius G. Aleknonis, tačiau jis pranešė mandato atsisakąs. Šį jo apsisprendimą dar turi patvirtinti Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų