REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėmus Seimo nario mandatą iš Neringos Venckienės ir iširus „Drąsos kelio“ frakcijai Seime, „Drąsos kelio“ partija ketina toliau tęsti darbą. Partijos pirmininko Jono Varkalos teigimu, jie ruošis savivaldybių rinkimams ir švies žmones.

J. Varkala: frakcijos uždarymas mums nebuvo staigmena

„Partija toliau tęsia darbą. Galvojame apie savivaldybių rinkimus. Kviesime žmones, kurie švies kitus. Tamsius žmones valdyti lengviausia, todėl aš kviesiu žmones rengti paskaitas, pokalbius apie tai, ką reiškia būti piliečiu, ką reiškia būti gyvenimo dalyviu“, – naujienų portalo balsas.lt žurnalistams, kurie teiravosi apie partijos planus ir perspektyvas, sakė J. Varkala.

Jis pabrėžė manąs, kad yra „milžiniškas bendražmogiškųjų vertybių vakuumas“, kurį reikia užpildyti, todėl vienas iš partijos tikslų yra „prikelt žmonėse žmogų, vaduotis iš vergystės“. „Šiandien žmogus yra uždarytas tokiame gyvūniškame buvime, biologiniame buvime, biologiniai tėvai augina biologinius vaikus, neturėdami laiko būt. Jeigu žmonėms užtenka duonos ir žaidimų, staugt rungtynėse – tai ši civilizacija tuoj pasibaigs“, – sakė J. Varkala, primindamas, kad popiežius Jonas Paulius II-asis yra rašęs, jog žmogus yra laimingas darydamas gera.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos pirmininko teigimu, dėl pasikeitusios situacijos „Drąsos kelio“ partija šaukti suvažiavimo neplanuoja. Artimiausiu metu neketinama ir šaukti koordinacinės tarybos posėdžio, nes neįvyko nieko, ko nebuvo tikėtasi. „Galvojate, kad mums staigmena buvo frakcijos uždarymas? Tai visai ne staigmena. To buvo tikėtasi. Ne staigmena, tiesiog gyvenimo realybė“, – sakė jis.

REKLAMA

Atsakydamas į klausimą, kaip per pastaruosius kelerius metus keitėsi partijos narių skaičius, J. Varkala pareiškė vieno ar kito nario pasitraukimo nesureikšminantis. „Galite atsidaryti Teisingumo ministerijos tinklalapį ir pasižiūrėti. Aš ne galvas skaičiuoju, bet kiek įsijungs žmonių, kurie gali tas galvas prikelt gyvent. Tai man įdomiau, negu tai, kas Alytaus skyriuje išėjo, kas atėjo, ar kokie nors nebrandžių žmonių konfliktėliai. Aš to neimu į galvą“, – aiškina J. Varkala. 

A. Lukošaitis: tik laiko klausimas, kada ji bus likviduota

Politologas Alvidas Lukošaitis sako manantis, kad tik laiko klausimas, kada partija „Drąsos kelias“ išnyks iš Lietuvos politinio žemėlapio.

REKLAMA
REKLAMA

„Nieko nebuvo partinės organizacijos prasme, nieko nėra ir nieko nebus. Vienkartiniai drugeliai“, – naujienų portalui balsas.lt sakė politologas, paklaustas apie šios partijos perspektyvas. Jis leidžia suprasti, kad visai nesvarbu, ar „Drąsos kelias“ rengiasi dalyvauti savivaldybių rinkimuose, ar kur kitur – kurį laiką ji dar egzistuos, nors ir neturėdama jokios įtakos, o vėliau bus likviduota.

„Be abejo užsidarys. Tik laiko klausimas, kada formaliai iškils likviduojamos partijos statuso klausimas“, – sako A. Lukošaitis.

„Drąsos kelio“ frakcijos Seime jau nėra – formaliai ji nustojo egzistuoti birželio 19 dieną.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų