REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį įvykęs jubiliejinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“ prie Žaliųjų ežerų subūrė kelis šimtus bėgikų. Giliausias bėgimo tradicijas turinčiame bėgime savo jėgas, įveikiant 11,5 km trasą, išbandė ir nuosaikūs šio bėgimo šalininkai, kurie kiekvienais metais įveikia šią trasą, ir visai jauni bėgimo entuziastai. Šiais metais prie bėgikų gretų prisijungė netgi ir užsienio svečiai – iš Airijos atvykęs Kerr Shane pirmą kartą dalyvavo šiame bėgime ir aplenkęs kitus užėmė netgi garbingą trečią vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgimo organizatoriai - Vilniaus dirbančiųjų sporto klubų sąjungos "Žalgiris" ir VšĮ „Sveikas miestas“ džiaugiasi, kad kiekvienais metais organizuojamą bėgimą lydi puikūs orai ir dėkoja visiems bėgikams už dalyvavimą. Bėgime tradiciškai buvo apdovanojimi ne tik absoliutūs nugalėtojai, tačiau ir vyriausieji bei jauniausieji bėgimo dalyviai. Absoliučiais nugalėtojais vyrų gretose tapo Dopolskas Valdas, kuris trasą įveikė šiek tiek daugiau ne per pusvalanį. Antroji vieta atiteko Stašiui Dovydui, o trečioji vieta - jau minėtam svečiui iš užsienio - Kerr Shane.

REKLAMA

Moterų gretose geriausiai pasirodė Miežytė Austėja, ji atbėgo pirmoji. Antroji atbėgusioji - Šacikauskaitė Vaida ir trečioji geriausioji - Siliuk Renata. Buvo nominuoti taip pat ir vyriausieji ir jauniausieji bėgikai. Vyriausiam bėgimo dalyviui – Rimtautui Martusevičiui – 76 metai, o vyriausiajai bėgikei – Eglei Krasuckienei – 62 metai. Jauniausias dalyvis buvo keturiolikmetis Semaško Jaroslav, jauniausiai dalyviai merginų gretose Kulbokaitei Gabijai – metais daugiau. Šiais metais geriausiai pasirodė ir nugalėtoja tapo komanda, atstovaujanti bėgimo klubą „Na, pagauk!”. Šiame bėgime jau 20-ąjį kartą savo jėgas išbandęs ir gerus rezultatus parodęs Čirba Stasys (71 metai) iš bėgimo klubą "Inžinerija", buvo apdovanotas taip pat už ilgametį dalyvavimą. Simboliniai apdovanojimai buvo įteikti ir kitiems bėgikams, kurie bėgime dalyvauja virš 20 metų.

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ir apdovanojimus įteikė Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas - Algirdas Butkevičius, prie apdovanijimų įteikimo prisidėjo ir "Sportas Visiems" prezidentas Algis Vasiliauskas bei Lietuvos sporto draugijos "Žalgiris" pirmininkas Vytas Nėnius. Absoliutiems nugalėtojams buvo įteikti “Saucony” bėgimo bateliai bei kiti rėmėjų įsteigti prizai. VšĮ “Sveikas miestas” direktorius Mantas Paulauskas Vilniaus miesto savivaldybės vardu po bėgimo specialią padėkos lėkštę įteikė Vilniaus dirbančiųjų sprto klubų sąjungos “Žalgiris” pirmininkui Romualdui Budrioniui, kurio dėka tradicinis bėgimas “Aplink Žaliuosius ežerus” jau 25 metus iš eilės vyksta.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų